Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kérdeznél egy huszonéves Mick Jaggertől?

2017. március 3. 19:53
Hamarosan Veszprémben játszik Syrius számokat az Ivan & the Parazol. A Vehir.hu interjúzik velük, de előtte az olvasókat is bevonja a kérdések összeállításába.

Bajban vagyok. Kedvelem az Ivan & the Parazol-t, de nem tudom, hogy mit kérdezzek tőlük, pedig most itt az alkalom, hogy összeüljek régi kedvenceimmel.

Mi motivál huszonéveseket arra, hogy a mai tucatzene mellett inkább a ’60-as, ’70-es évek műfajából merítsenek, amiért ráadásul még mindig megőrülnek? Miért sikeres még ez a stílus manapság, és mikor unják meg az emberek? Javában miért csak angolul énekelnek? Dolga-e politizálni egy zenésznek manapság? Miért pont a Syrius? Nem nagy falat az?

Ilyen, és ehhez hasonló kérdéseket tennék fel a 2010 óta töretlen népszerűségnek örvendő Ivan & the Parazol bandájának, akik március 30-án lépnek fel egy Syrius emlékest erejéig a Hangvillában. Teszik ezt oly módon, hogy feldolgozzák, átgyúrják, saját képükre formálják az 1968-1973 közötti időszak kislemezeit és persze az idén negyvenöt éves Az ördög álarcosbálja című örökérvényű klasszikus egyes szerzeményeit. A műsort egyébként a MÜPÁ-ban mutatták be először, amit a kritikusok rendkívül jól fogadtak.

Ja, hogy nem tudod, kik ők? Mutatok egy pár számot, valamelyiket biztos hallottad már a rádióban, tévében.

Remélem, így már tudtam valamicskét segíteni. Most viszont azt kérem, hogy segítsenek nekem a kedves olvasók.

Szólj bele!

Írjátok meg, hogy miket kérdeznétek ezektől a szemtelenül fiatal és nem kevésbé tehetséges úriemberektől. Ide a cikk alá kommenteljetek, vagy küldjétek el azokat a gesztesi.akos@vehir.hu e-mail címre KEDD ESTIG!

Az interjút a beérkezett kérdések alapján fogjuk alakítani. Előre is köszönjük!

Ge. Á.
további cikkek
Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Valamikor réges-régen egy királynő ült az ablakánál, varrogatott és közben nézte, hogy hullik a hó. Megszúrta az ujját, és pár csepp vére az ablakpárkányon gyűlt hóra esett. Míg a vért nézte a havon, azt kívánta, hogy bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó, az ajkai pirosak, mint a vér, és a haja fekete, akár az ében.    2024. április 14. 22:06 A vegán életmód és a fogadtatása Eszter A vegán életmód és a fogadtatása Nem, ez nem egy táplálkozási tanácsadás lesz arról, miként érdemes jó és megfelelő tápanyagú termékeket a szervezetünkbe vinni, csupán azon tapasztalatokat osztom most meg, amelyekkel egy kezdő, félig vegán szembesülök az elmúlt időszakban, ami a környezet reakcióját illeti. 2024. április 7. 22:50 A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak Avagy hogyan hat a szezonális településszépítés az ott lakókra.   2024. március 31. 21:20 Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Gyorsan szögezzük le, hogy azoknak az információknak, amik a cikkben szerepelnek nagyrésze csak teoretikus, ahogy a logikai eszmefuttatás is, aminek a végén eljutunk addig, hogy az egyik legnagyobb magyarnak kikiáltott történelmi személyünk talán nem is volt akkora magyar. A belé vetett hit viszont megkérdőjelezhetetlen, amit óvni kell. De minden áron? 2024. március 17. 22:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.