Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Díjazták a Házasság Hete legifjabb alkotóit

2017. február 18. 12:36
Szombat délelőtt adták át a Házasság Hete rendezvénysorozathoz kapcsolódó rajzpályázat elismeréseit a család legkisebb egységeinek, a gyermekeknek. Az alkotásokból kiállítás nyílt a Szaléziánumban.

A Házasság Hete rendezvénysorozat valamint a Kukkantó Egyesület immár harmadik éve hirdetett rajzpályázatot gyermekek részére, mely idén a „kicsi vagyok én, majd megnövök én” jeligére hallgatott. A nemrégiben alakult Csa-ládika alternatív napközi és játszóház a felnőtt korosztály számára írt ki novellaíró pályázatot.

A díjak átadatása közben elhangzott, idén 13 gyermekintézményből mintegy 150 pályamű érkezett, emellett a családok is küldtek be alkotásokat.

Sokan kaptak elismerő okleveletSokan kaptak elismerő oklevelet

A veszprémi érsekség idén is társszervezője volt a rendezvénysorozatnak, Márfi Gyula érsek a díjátadón a család fontosságára hívta fel a figyelmet. Gyakran mondják, hogy a gyermekek konzervatívak, de ezt nem pejoratív, hanem pozitív értelemben kell érteni. Ők az a korosztály, akik konzerválni akarnak minden olyat, amelynek értéke van, ezért nem szabad azt hagyni veszni. Sokan vannak ma, akik a családot, mint intézményt támadják, ám valójában nem a család, hanem a kritikusaik felett járt el az idő- fogalmazott.

Porga Gyula polgármester köszöntőjében szintén a családok erősségéről beszélt, amelyeket a város igyekszik minél jobban támogatni, ezért is hirdették meg 2017-re a családok évét Veszprémben. „Ha a családok megtalálják boldogulásukat a városban, akkor erős közösségé válhatunk”-mondta.

Porga Gyula: 2017 a családok éve VeszprémbenPorga Gyula: 2017 a családok éve Veszprémben

A beérkezett gyermekrajzokat Csík Richárd (festőművész), Hegyeshalmi László (igazgató, Művészetek Háza) és Környei Ágota (múzeumpedagógus, Művészetek Házának) zsűrizték. A zsűri elnöke Somogyi Eszter, a Szent Margit Óvoda vezetője volt. A műveket szombat délelőtt óta lehet megtekinteni a Szaléziánum folyosóján.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  2024. április 23. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.