Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megjelent a Veszprémi Szemle idei első száma

2017. február 17. 20:18
Pénteken, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy Termében mutatták be a „Veszprémi Szemle” várostörténeti folyóirat 44. számát, valamint a Veszprémi Szemle Könyvek 9. kötetét. Az esemény ezúttal is rengeteg érdeklődőt vonzott.

A rendezvény vendége volt Porga Gyula polgármester, Márfi Gyula érsek, és Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora is.

A megjelenteket dr. Csiszár Miklós főszerkesztő köszöntötte. Külön örömmel fordult a mindig jelenlévő kemény maghoz. Porga Gyula köszöntőjében szintén dicsérte a törzsvendégek elkötelezettségét, mert - mint mondta - nagy szerepet játszanak abban, hogy terjedjen a folyóirat jó híre.

A polgármester rámutatott: a fejlődés és a modernizálás fontos egy ország megítélésében, de a múlt ugyanolyan jelentős. Néha hátra is kell néznünk, hogy tanulhassunk elődeinktől.

Porga Gyula megjegyezte, ritka alkalom, amikor a város polgármestere, érseke, valamint a Pannon Egyetem rektora együtt van.

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora beszédében polgármester úr szavaira reagálva leszögezte: szívesen venné, ha ez változna a jövőben. Hiszen az egyetem része a városnak – tette hozzá.

Márfi Gyula veszprémi érsek kellemes meglepődéssel nézett körül a megtelt teremben. Ilyenkor újra és újra bebizonyosodik, hogy Veszprém kultúrváros, polgárai pedi az értékek teremtésére és megőrzésére törekednek - fogalmazott.

Szabó Virág
Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.