Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Mindennapok Hősei – dr. Ballouk Ali

2017. február 11. 10:26
A Mindennapok Hősei idei díjazottjait bemutató sorozatunkban ma dr. Ballouk Ali fül-orr-gégész szakorvos önéletrajzát olvashatják.

1952-ben születtem a libanoni Baalbek városában. 1975-ben elnyertem egy ösztöndíjat, akkor kerültem Magyarországra, a Semmelweis Orvostudományi Egyetemre. 1982-ben ugyanitt diplomát szereztem, majd még ebben az évben megkezdtem a munkát a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban. 1986-ban fül-orr-gégészeti szakvizsgát tettem; 1989-ben hivatalosan is megkaptam a magyar állampolgárságot.

Időközben családot alapítottam, így ma két fiú és egy lánygyermek büszke édesapja vagyok, emellett két unokával is büszkélkedhetem.

1996-ban megszereztem a gyermek fül-orr-gégészeti szakvizsgát is. 1984 óta sportorvosi tevékenységet folytatok a VEDAC-nál, diákolimpiákon, kosárlabda, ifjúsági foci és tájfutás sportágban számíthatnak rám a sportolók. Vallom, a fiataloké a jövő. Szeretem nézni őket, ahogy igyekeznek mindent megtenni a sikerért, hallgatni, ahogy az álmaikról beszélnek.

A munka mellett a sport jelentős szerepet tölt be az életemben, szerencsére nem kellett lemondanom erről a szenvedélyemről: a mai napig jelen vagyok más sportágakban is, nagyon szeretem a kézilabdát, de a férfi kosárlabdát is figyelemmel követem. Minden évben állandó orvosa vagyok a hátrányos helyzetű gyermekek sportversenyének, és az aktív sport is jelen van az életemben – ha időm engedi, teniszezem és tollas labdázom.

Számomra a legfontosabb értéket a családalapítás adja, mert ennél szebb dolog nincs az életben. Úgy gondolom, bármit is csináljon az ember, ha igazán, őszintén végzi, sikeres lehet benne, és az életben ez adja a boldogság alapját. Elmondhatom magamról, hogy minden tevékenységemhez, minden kihíváshoz kitartással és szorgalommal álltam neki, és hiszem, mindez meghozza a gyümölcsét.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.