Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Mindennapok Hősei – Csermák József

2017. február 10. 22:18
Bemutatjuk a Mindennapok Hősei idei díjazottjait. Elsőként Csermák József mentésirányító önéletrajzát olvashatják.

1969. szeptember 20-án születtem Veszprémben. 1988-ban, az Egészségügyi Szakközépiskolában szereztem érettségit, emellett zeneiskolába jártam, zongoráztam. Minden munkakörömben számos tanfolyamot végeztem mentés szakmai, kommunikációs és értékesítési területeken. Az érettségit követő hónapban már munkába is álltam a mentőszolgálatnál, mint mentőápoló. Emellett a kötelező sorkatonai szolgálat során pszichológiai asszisztensként dolgoztam. Azóta is folyamatos munkaviszonyban állok az OMSZ-nál.

Feleségemmel Veszprémben élünk; az ő kreativitása, intelligenciája engem is minden nap inspirál. Első házasságomból született lányom fogorvosnak tanul Debrecenben.

1988 óta megszakítás nélkül dolgozom a mentőszolgálatnál. Folyamatosan kivonuló szolgálatot láttam el, rohamkocsin is, majd párhuzamosan a mentésirányításban is részt vettem. Emellett 20 évig dolgoztam a légi mentésben, pápai és balatonfüredi bázisokon. Az utóbbi két évben fő munkaköröm a mentésvezetés, a veszprémi mentőállomáson irányítom a megyei mentés operatív folyamatait. A mentők mellett egy kozmetikai cég egyik vezető koordinátora vagyok, ami „összeköt a civil élettel”, és olyan kommunikációs tudásra tanított, melyet a mentőknél is kamatoztathatok.
Kamaszkoromtól a közelmúltig egy baráti társaságból összeállt zenekar oszlopos tagja voltam, ami mindig kikapcsolt és erőt adott a hétköznapokhoz.

Úgy vélem, az élet minden területén a segítségnyújtás a legfontosabb. Legyen szó a mentésben az életekről, a vállalkozásban a sikerességről, a zenélésben az örömszerzésről, a célom az, hogy a körülöttem élők az adott pillanatban megkapják tőlem azt a maximumot, amit nekik nyújtani tudok, amivel hozzájárulhatok ahhoz, hogy a problémájuk megoldódjon, hogy előre jussanak, vagy éppen csak egyszerűen jól érezzék magukat, boldogok legyenek. Ezt lehet tudatosan is csinálni, de nekem ez természetes. Nem tudok elmenni senki mellett, aki segítségre szorul, vagy akinek épp csak egy kis támogatás, kedvesség jönne jól.

Fontosnak tartom az őszinteséget, az egyszerűséget, a szeretetet, és azt, hogy ha harcolni kell, akkor harcoljunk, de vegyük észre azt is, ha valami értelmetlenné válik. Jó akaratunkat úgy érvényesítsük, hogy soha, senkit ne bántsunk meg vele. Aki gyorsan segít, az kétszer segít!


Előzmények

A Mindennapok Hősei díjátadó gáláról szóló tudósításunkat itt olvashatja.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.