Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Közös gondolkodás, hatékony problémamegoldás

2017. január 24. 10:50
Út- és járdafelújítások, közvilágítás fejlesztés, megújult tornaterem, és új fitneszpark: ezekkel gazdagodott a Cholnokyváros. Tóth Györgyivel, a hetes számú önkormányzati választókerület képviselőjével beszélgettünk.

Az első ciklusát töltő képviselő pozitív változások sorát hozta körzete életébe. A Cholnokyvárosban nagy volumenű útfelújítás ment végbe, melynek eredményeként új aszfaltcsíkon autózhatnak a veszprémiek a Lóczy Lajos utca legnagyobb szakaszán. Nemcsak út, hanem járdaépítésnek is örülhetnek a Cholnokyn lakók. A Magyarok Nagyasszonya plébániatemplom mögötti rész új közvilágítást, s térkőből készült gyalogutat kapott – tudtuk meg a képviselőtől a több mint tízmillió forintos beruházás részleteit, aki az iskola és a vele szemben lévő tömbház közötti tér kivilágítását is megoldotta.

– A nagyobb beruházások mellett a mindennapos problémák megoldására is odafigyelek. A zöldterületek gondoztatásán túl minden kisebb-nagyobb kérdésben várom a választókat, akik telefonon és e-mailben is elérnek képviselői fogadóórám mellett. Legutóbb padokat és szemétgyűjtőket helyeztünk ki lakossági kérésnek eleget téve. A közeljövőben sor kerülhet az Ady Endre utca 75 és 77-es számú házak közötti átjáróban szilárd burkolatú járda építésére. További terveim között szerepel a környék murvás parkolóinak leaszfaltozása – jegyezte meg.

A döntőrészt panelházakból álló körzetben, bölcsőde, óvoda és általános iskola is működik. Ezeknek az intézményeknek az életét is figyelemmel kíséri, s ha szükséges, segíti is a zavartalan működés fenntartásának érdekében. – A Cholnoky iskola tornaterme régóta felújításra várt. A tornacsarnok parkettaburkolatát rendbe hoztuk, a vizesblokkok és öltözők megújítása a következő időszak terveiben szerepel. Képviselői keretemből minden évben színházbérleteket, és jutalomkönyveket is ajándékozok az iskolának – tette hozzá, majd a közeljövő fejlesztéseiről is beszélt a képviselő.

– Az Aprófalvi bölcsődében létszámbővítésre lenne szükség, amit az épület korábban edzőteremként működő pavilonjának visszaalakításával szeretnénk megvalósítani. Energetikai fejlesztéseket is tervezünk a ’80-as évek elején épült bölcsődében, ezek 2017 végéig valósulhatnak meg.

Az egész városban nagy népszerűségnek örvendő fitneszparkokból is jutott a Cholnokyra. – A Nagy László utca melletti parkba helyeztünk új fitneszeszközöket. A különböző sportberendezések rendkívül keresettek, a hiánypótló fejlesztést a legkisebbektől a legnagyobbakig sokan használják. Itt nem szeretnénk megállni, három játszóteret is fel kívánunk újítani, bővíteni a közeljövőben – szögezte le Tóth Györgyi, aki a Cholnokyvárosban működő civil szervezetekről sem feledkezik meg. A Cholnoky polgárőrség, a Kapcsolat '96 Mentálhigiénés Egyesület, az Autispektrum Egyesület, és a Gizella Női Kar mellett a helyi sportklubokat is támogatja képviselői keretéből. Emellett évelő növényeket, s lombgyűjtő zsákokat is biztosít a lakosság részére.

Nemrégiben alakult a Cholnoky fórum is, ahol félévente találkozhatnak a körzetben működő intézmények és civil szervezetek vezetői. Tóth Györgyi kezdeményezésének célja, hogy a közös gondolkodás gyors és hatékony megoldásokat eredményezzen a felmerülő problémákra. – A Cholnoky lakótelep többek között azért is klassz hely, mert a közösségi élet is teret kap – húzta alá.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. 2024. április 22. 16:29 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.