Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Duális képzést indít a Pannon Egyetem és a Coca-Cola HBC Magyarország

2017. január 20. 16:24
A felsőoktatási intézmény és a piacvezető cég péntek képviselői délelőtt írták alá azt a megállapodást, ami szerint a jövőben duális képzéseket indítanak élelmiszer - és gépészmérnök irányú képzéseken.

A hallgatók a munkaerőpiacon használható tudásra szeretnének szert tenni az egyetemeken, ezért többségük támogatja a duális képzés elindulását a hazai oktatásban – ez derült ki a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. megbízásából tavaly év végén, négy egyetem hallgatói körében elvégzett, nem reprezentatív felmérésből. Érdekesség, hogy az előbb említett szemponton kívül a hallgatók a szakmai továbbfejlődés lehetőségét fontosabbnak tartották a magas fizetésnél.

A kutatás eredménye megerősítette a cég álláspontját arról, hogy érdemes lenne duális képzésben partnerként részt venni a hazai egyetemekkel. A döntés nyomán négy magyar egyetemmel, a Szent István, a Szegedi, az Óbudai és Pannon Egyetemmel kötöttek együttmőködési megállapodást élelmisz- és gépészmérnök szakos duális képzés indításáról. A megállapodást Minas Agelidis, a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, valamint az érintett egyetemek rektorai péntek délelőtt írták alá a kormány képviselői, Dr. Nagy István földművelésügyi miniszterhelyettes és felsőoktatásért felelős államtitkárság képviselőinek jelenlétében.

A duális képzés mindhárom félnek – hallgató, vállalat, egyetem – egyaránt előnyös együttműködést jelent. A képzés során az egyetemi hallgató munkatapasztalatot szerezhet iparági szinten meghatározó vállalatoknál; a Coca-Cola HBC Magyarország idei programjaival több mint harminc diáknak ad értékes munkatapasztalatot. Ráadásul a munkáért a képzés teljes időtartamára fizetést kap a cégtől. Nem csak a gyakorlati időszak alatt, hanem az egyetemi oktatási idején is. A duális képzésben résztvevők három és fél év munkatapasztalattal a hátuk mögött hagyják majd el az egyetemi képzést, így a megfelelő szakmai gyakorlat birtokában könnyebben és jobb munkakörökben helyezkedhetnek el.

„A versenyképesség első számú feltétele ma már egyértelműen a képzett munkaerő, a duális képzés ezért várhatóan egyre nagyobb teret nyer majd mind a felsőfokú oktatásban, mind pedig a cégeknél. A most megkötött együttműködési megállapodások révén vállalatunk folyamatos utánpótláshoz juthat majd kiváló és a XXI. század kihívásaira felkészített munkatársakból. A duális képzés ezen felül a tehetségek itthon tartásához is nagy mértékben hozzájárulhat – mondta Minas Agelidis, a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

„Ma a növekvő beruházási kedvvel együtt növekszik a cégek munkaerőigénye Magyarországon. A kormány élelmiszeripari fejlesztési stratégiája ambiciózus célokat fogalmazott meg, többek között az innováció erősítését és azt, hogy teremtsük meg annak feltételeit, hogy korszerű gondolkozással rendelkező humánerőforrás álljon az ágazat rendelkezésére. A duális képzés emiatt elengedhetetlen eleme a közép- és hosszú távú iparstratégiánknak. Ezért is üdvözöljük a Coca-Cola HBC Magyarország és az egyetemek együttműködését, amelynek eredményeként duális képzés indulhat élelmiszer- és gépészmérnök szakokon” – méltatta Dr. Nagy István a megállapodást.

A Coca-Cola HBC Magyarország – a 28 országot átfogó és 593 millió fogyasztót kiszolgáló Coca-Cola HBC csoport tagja – az utóbbi években dinamikus fejlődésen ment keresztül: mára a régióvezető palackozójává vált, 24 országba exportálja termékeit. A vállalat jelenleg 1100 embert foglalkoztat.

vehir.hu
további cikkek
Állami kitüntetéseket vettek át a Pannon Egyetem oktatói Állami kitüntetéseket vettek át a Pannon Egyetem oktatói Az államalapítás ünnepe, augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adtak át a Pannon Egyetem több oktatójának. 2019. szeptember 2. 14:23 Idegennyelvi nyári táborok a Pannon Egyetemen Idegennyelvi nyári táborok a Pannon Egyetemen A Pannon Egyetem az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül pályázatot nyújtott be az EFOP-3.2.14-17 számú „A középfokú oktatásban résztvevő tanulók nyelvtudásának javítása, valamint a sikeres emelt szintű idegennyelvi érettségire való felkészítés biztosításának megvalósítása” tárgyú felhívásra. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az EFOP-3.2.14-17-2017-00003 azonosító számú „Nyelvtanulással a boldogulásért” című pályázatot 330 000 000.- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A projekt 2018.január 1-jén indult és 2020. december 31-én zárul. 2019. június 25. 13:20 Nyugdíjasok is tanulhatnak az egyetemen Nyugdíjasok is tanulhatnak az egyetemen A Pannon Egyetem és a Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet szabadegyetemet hirdet nyugdíjas korosztály számára Veszprémben. A havi rendszerességű programokon az egyetem, művészet, üzleti élet és kultúra szereplői hétköznapi nyelven adják át tudásukat. 2019. június 19. 12:00 Veszprémben is indul a Paks II. Akadémia Veszprémben is indul a Paks II. Akadémia Paks II. Akadémia néven képzési együttműködés jön létre az új atomerőművi blokkok kivitelezéséért felelős projekttársaság, azaz a Paks II. Zrt. és hat egyetem között. A Paks II. Akadémia program keretében szeptembertől vehetnek részt az érdeklődők az alapképzésre épülő atomerőművi üzemeltetési szakmérnök megnevezésű szakirányú képzésben. A Pannon Egyetem is a leendő képző intézmények között szerepel, az erről szóló támogatási szerződés aláírására szerdán került sor az intézmény Rektori Nagy Tanácstermében. 2019. május 29. 13:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.