Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

A hatalom változik, de az ember örök

2017. január 7. 9:10
Az 1956-os forradalomra nem csak lelkiismeretünk megnyutatása miatt kell emlékezni, mindannyiunk felelőssége, hogy jelentősége soha ne halványuljon el - hangzott el a Jobbik Veszprémi Alapszervezetének pénteki megemlékezésén.

A Locassy László Gimnázum bejáratánál talállható Brusznyai mellszobor mellett Forgóné Kelemen Judit, önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy miért kell hatvan év múltán is beszélnünk a történtekről. A múlt hét folyamán egy MSZP-s képviselő azt nyilatkozta, hogy a forradalmi megtorlások és koncepciós perek el vannak túlozva.

Vajon akkor is merne ilyet mondani, ha belenézne Brusznyai Árpád örököseinek szemébe? - tette fel a kérdést a képviselőnő.

Dr. Varga-Damm Andrea, a Jobbik korábbi veszprémi országgyűlési képviselőjelöltje arról beszélt, hogy Brusznyai Árpád sorsa rendkívüli módon hasonlított Krisztus életútjához, hiszen fegyver helyett a béke eszközeivel harcolt, tisztaságát pedig halála pillanatáig megőrizte. Ma, hatvan évvel a szabadsárgarc után is sokat tanulhatunk a forradalom ikonikus alakjától, aki képes volt a béke útján is forradalmárnak lenni és a legszörnyűbbet is méltósággal viselni.

Kovács Attila református lelkész is egyetértett abban, hogy Brusznyai krisztusi személy volt, a békesség embere, aki annyira szerette hazáját, hogy a halált is vállalta érte. A lelkész közös imádkozásra szólította az összegyűlteket és áldást kért a forradalom hőseinek emlékére.

Ezt követően Brusznyai szobránál az emlékezés koszorúját helyezte el dr. Varga-Damm Andrea és Sárándi Balázs a Jobbik veszprémi alapszervezetének elnöke.

Szabó Virág

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.