Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

A barátság éve volt

2016. december 21. 23:24
A Mendelssohn Kamarazenekar valamint Veszprém Város Vegyeskara és Vokálja Finnugor karácsony című szerdai hangversenyével ért véget a Finnugor Kulturális Főváros programsorozat Veszprémben.

A Hangvillában Porga Gyula polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, és továbbadta a programot jelképező vándor madárszobrot a címet jövőre viselő, Oroszországban található Vuokkiniemi település polgármesterének. „Ez a madár azt jelképezi, hogy mi kis népek vagyunk ugyan, de a barátságunk hatalmas” – fogalmazott.

Porga Gyula méltatta dr. Szoboszlai András és Lengyel Zsolt a veszprémi pályázatért végzett munkáját és erőfeszítéseit. Mint mondta: két szempontból is különleges kihívás elé állított minket a program, hiszen a korábbi díjazottak nálunk lényegesen kisebb települések voltak, és arra sem volt még példa a cím történetében, hogy két település osztozzon rajta. A polgármester dicsérte Iszkaszentgyörgyöt is, a Fejér megyei települést, amivel megosztva viseltük a címet az elmúlt tizenkét hónapban.

Generációk és kultúrák találkozása volt ez az évad Veszprémben – fogalmazott Porga Gyula. – Idehoztuk a finnugor kultúrát, és elvittük a magyar kultúrát a finnugor népekhez. A polgármester reményét fejezte ki, hogy erősödtek a nemzetközi barátságaink, és fontosnak tartja, hogy maradjon valami ebből az évből, amit továbbadhatunk a következő generációknak. Ahogy a Finnugor Kulturális Főváros totemszobrát továbbadtuk Vuokkinieminek.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.