Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Huszonöt éve dolgozik Veszprémért a lelkész házaspár

2016. október 16. 19:22
Pro Meritis díjat kapott Isó Dorottya és Isó Zoltán a város szellemi értékeinek létrehozásáért és megőrzéséért, valamint kiemelkedő hitépítő, erkölcsi nevelő és segítő munkájuk elismeréseként. A díjat vasárnap vehették át az evangélikus templomban.

Isó Dorottya és Isó Zoltán lelkészeket a veszprémi evangélikus gyülekezet presbitériumába 1991-ben iktatták be. Immár 25 éve Veszprém és a környező települések lelkészei, gyülekezetek hitéleti vezetői, lelki gondozói. Feladataik közé tartozik a betegek látogatása, hittan és bibliaórák szervezése és megtartása, a gyülekezet tagjai részére a mindennapi hitélet biztosítása.

Emellett erkölcsi példamutatásukkal és nevelésükkel nagyban hozzájárulnak Veszprém város szellemi értékeinek megőrzéséhez. Érdemeik közé sorolható a város különböző felekezeteinek plébánosai, lelkészei, vallási vezetői között létrejött példamutató együttműködés. Fáradhatatlan, önzetlen, mindenkin segítő munkájuk eredményeként nem csak az evangélikusok, de más felekezetek tagjainak tiszteletét és megbecsülését is élvezhetik.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.