Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jót tenni könnyű, ha sokan vagyunk

2016. október 12. 13:18
Kilencedik alkalommal rendeznek jótékonysági gálaestet a hátrányos helyzetű fiatalok megsegítéséért. A nívós eseménynek ezúttal a Pannon Egyetem ad otthont.

Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere a szerdai sajtótájékoztatón a város életében jelentős eseménynek nevezte a jótékonysági estet, és azt is elmondta: nemes dolog adni, és még jobb, ha mindezt sokan teszik önzetlenül, egymással összefogva.

Molnár Roland és Némedi LajosMolnár Roland és Némedi Lajos

Dr. Márfi Gyula érsek, az esemény kiemelt fővédnöke szerint minden egyház profiljához hozzátartozik a jótékonykodás és az elesettek gyámolítása. Mint mondta, öröm számára látni azt a felebaráti összefogást, amelyet nem befolyásol az, hogy valaki jár-e templomba, vagy sem. „Ha jót cselekszünk, akkor bizonyosan ott gyökerezik bennünk a kereszténység.”

Hrutka Jánosról sokaknak a többszörös válogatott labdarúgó ugrik be, azonban kevesen tudják róla, hogy a Magyar Speciális Olimpia Szövetség nagykövete. A szervezet az értelmi fogyatékkal élők sportolását segíti. A nagyköveti teendőkön túlnyúlóan Hrutka János szabadidejében is aktívan jótékonykodik, és az sem volt kérdés számára, hogy veszprémi szervezet mellé áll. Mint mondja, emberként kötelességünk visszaadni azt a sok-sok jót, amit másoktól kapunk.

Dr. Márfi Gyula Dr. Márfi Gyula

Molnár Roland, a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület elnöke nagy örömmel sorolta fel azon vállalkozók, művészek, magánszemélyek és szervezetek nevét, akik a jótékony cél mellé álltak. A lista szerencsére hosszúra nyúlt, és az elnök elmondta, mindent megtesz azért, hogy ez jövőre is így maradhasson.

A gálaest november 19-én, szombaton 17 órakor kezdődik. A bál teljes bevételét a hátrányos helyzetű fiatalok javára ajánlják fel.

A sztárvendég és a gála műsorvezetője Hatás Andrea színésznő lesz, kiemelt díszvendégként érkezik Blaskó Péter, a Nemzeti Színház kiváló színésze. További sztárvendégként jelen lesz Zayzon Csaba, a Pannon Várszínház színésze.

Jegyek kaphatók a Hangvillában, a Petőfi Színházban, a Tourinformban és a Pannon Várszínház jegyirodájában, valamint igényelhetők telefonon is, Molnár Roland egyesületi elnöknél a +36 30/ 82 95 299-es telefonszámon, Vajdáné Horváth Ágnesnél a +36 30/ 54 82 238-as telefonszámon, vagy emailben a vvhhfe@gmail.com címen.

A programok között a teljesség igénye nélkül szerepel divatbemutató, díjátadás, vacsora, változatos műsorok és tombola.

A kezdeményezést támogatja többek között Veszprém önkormányzata, a Pannon Egyetem, a Laposa Birtok, a Kreinbacher Birtok Kft., Szentantalfa község polgármestere, a Bébi Koraszülött Mentőalapítvány, a Kolostorok és Kertek, a SopronBank Zrt., a Művészetek Háza Veszprém, a Nemzeti Színház, a PEHÖK, a Veszprém Megyei Kézilabdaszövetség és Megellei Katalin alkotóművész.

Szabó Virág
Domján Attila
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. ma 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. tegnap 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. ma 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  tegnap 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.