Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Diótörő a Veszprém Arénában karácsony előtt

2016. október 3. 11:16
A balett, a cirkusz és a show elemeit ötvöző, látványos vetítéstechnikával kiegészített Diótörő előadást láthatunk idén karácsonykor a Veszprém Arénában. Az egész családot elvarázsoló produkció a Győri Balett előadása.

Az eddigi legnagyobb hazai Diótörő előadás hatalmas, „szélesvásznú” díszlettel készül. A Veszprém Aréna közönsége egy soha nem látott produkciónak lehet részese december 22-én, ahol balett táncosok mellett artistákkal és izgalmas háttérvetítéssel elevenedik meg a jól ismert karácsonyi történet, Csajkovszkij csodálatos zenéjével. Ifj. Harangozó Gyula koreográfus-rendező célja, hogy a mai gyerekek számára is vonzóvá, érdekessé tegye a színházat. A korszerű, aktuális feldolgozás mai sikerfigurákkal szól a gyerekekhez, olyan környezetbe helyezi a történetet, amely ismerős lehet mindannyiunk számára.

“Ugyanazt az élményt szeretném átadni a közönségnek a Diótörőmmel, amelyet a darab keletkezésekor az alkotók szántak a nézőknek" - mondja ifj. Harangozó Gyula. - "Ha a darab eleje egy 21. századi karácsonyi vendégség, amelyen a meghívott gyerekek a Pókembert, Barbit és a Robotot láthatják táncolni és a bábjáték helyett egy videojátékon keresztül védi meg Diótörő herceg az Egér királytól szeretett Kláráját, akkor valószínűleg ugyanazt a hatást érem el, amelyet a 19. században a darab alkotói értek el a korabeli közönségüknél, hiszen a jól ismert mindennapi életükből röppentek át a határtalan mesék világába. Őszintén remélem, hogy a ma már klasszikusnak számító, sok ember számára meghatározó gyerekkori színházi élményt nyújtó darabot a 21. század nézőinek is szórakoztatóan és érthetően tudom tolmácsolni.”

Annak érdekében, hogy a modern felfogású, látványos produkcióban a hagyományos balettművészet kedvelői is örömüket leljék, a szervezők a Győri Balett művészei mellé a Herceg és Klára hercegnő nagy kettősének eltáncolásához a Moszkvai Bolsoj Balett szólistáit nyerték meg. Az orosz származású frankfurti látványtervező, Dmitrij Simkin által megálmodott díszlet és háttérvetítés garantálja, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki ámulattal csodálja ezt a különleges produkciót!

Bővebb információért látogasson el az előadás weboldalára: www.diotoroazarenakban.hu vagy kövesse a produkció Facebook-oldalát: https://www.facebook.com/diotoroazarenakban/ !
Jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/a-gyori-balett-bemutatja-diotoro-az-arenakban-72319

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.