Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

NEM maradhatunk otthon

2016. szeptember 30. 11:00
Jövőnkről, gyerekeinkről, unokáinkról döntünk a hétvégén. Ez a népszavazás arról szól, nyugodt, emberi világban szeretnénk élni vagy sem.

Ritkán adatik meg nekünk, átlagembereknek, hogy ennyire befolyásolhatjuk a jövőnk alakulását. A mostani népszavazás azonban erre add esélyt. Nem az európai politikai elitről, az Unió belső harcáról, meghasonlásáról, vagy a hazai ellenzék Orbán fóbiájáról van most szó. Hanem rólunk, egyszerű hétköznapi életet élő emberekről, akik szeretnék biztosítani gyerekeik, unokáik jövőjét.

Itt Veszprémben, ahol szerencsére nem tapasztaltuk meg a migránsáradatot, maximum a hírközlésnek köszönhetően vagyunk képbe, nehéz elképzelni miről is van szó. Az élhető városunk fenntartásáról! A szép, hangulatos életünkről, amit eddig nem zavartak veszélyes külsős körülmények. Most azonban ez került veszélybe, még akkor is, ha most minden csendes, nyugodt. Látszatra.

Nekünk most azt kell eldönteni, hogy milyen jövőt szeretnénk. Hogyan képzeljük a jövő Veszprémét, a jövő Magyarországát. Akarunk egy olyan városban élni, ahol nem biztonságos este kimennünk az utcára? Akarunk olyan életet, ahol szüleink és általunk megdolgozott értékeink veszélybe kerülhetnek, megsemmisülhetnek? Akarunk rettegni szeretteinkért: anyánkért, feleségünkért, gyerekünkért, amikor ők dolgozni, iskolába, vagy csak szórakozni mennek? A válasz nagyon egyszerű. NEM.

Pontosan ezért nem maradhatunk otthon vasárnap. Pontosan ezért nem mondhatjuk, hogy nincs véleményünk!

Pethő Imre

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.