Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Ősszel nem csak a természet lesz színes...

2016. szeptember 28. 16:20
...hanem a Laczkó Dezső Múzeum programkínálata is. A részleteket Perémi Ágota, múzeumigazgató ismertette.

November 13-ig tart a Múzeumok Őszi Fesztiválja, amely a múzeum kiemelkedő eseménye. Perémi Ágota elmondta: igyekeztek változatos, minden korosztály számára érdekes programokkal készülni.

Október 8-án, szombaton 10 órától 4-ig a szabad ég alatt hódít teret a kultúra. A Laczkó Dezső Múzeum képzőművészeti gyűjteményéből nyílik utcatárlat a Kossuth utcán. A munkatársak a kiállítás ideje alatt múzeumpedagógiai, alkotó foglalkozással várják azokat, akik megpihennének a mindennapi teendők intézése közben.

Október 14-én Kérdések? és Válaszok! címmel nyílik plakátkiállítás, amely az ’56-os megemlékezések egy fontos mozzanata. A Pesti Srác Alapítvány gondozásában lévő plakátok az elmúlt idők hírnökei. Képi világuk egyedi és hiteles lenyomatai a magyar történelemnek.

Október 18-án ünnepeljük a Magyar Festészet Napját, valamint Szent Lukács névnapját, aki évszázadok óta a festők védőszentje. Ebből az alkalomból 17 órakor ingyenes tárlatvezetés nyílik a Tanulmányi Raktárban, a Török Ignác utca 5. szám alatt. Több száz éves portrék, csatajelenetek, vagy épp Nagy Sándor szecessziós hangulatú pasztellképei fedik fel magukat a látogatók előtt.

November 2. és 4. között a múzeum egy vadiúj programmal készül, amely a gyerekeknek kedvez. A három napos múzeumi tábor jelszavai: kutatás, felfedezés, alkotás!

Fotó: LDMFotó: LDM

November 3-án, csütörtökön fél ötkor a gasztronómia világába pillanthatunk be egy vándorkiállítás keretében: az ÉTEL/ÉLET címet viselő tárlat átível korokon és társadalmi osztályokon, egyeseknek kaland, másoknak hivatás - lehet könnyed vagy elegáns párbaj.

November 17-én egy világhírű alkotó, Victor Vasarely időszaki kiállítása érkezik Veszprémbe. A Laczkó Dezső Múzeumban először találkozhat a közönség az op-art művész közel ötven alkotásával.

Október 14 és 16 között zajlik a Pannon UniFest keretein belül az I. Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozó , amely nem csak diákoknak kínál vonzó lehetőségeket. A három nap során szakmai workshopok, előadások, koncert és slam poetry várja azokat, akiket vonz a színház világa.

Az 1956-os emlékévhez kapcsolódva a Laczkó Dezső Múzeum kiadvánnyal, drámapedagógiai foglalkozásokkal készül, melyek során nem csak a helyi eseményeket, hanem Brusznyai Árpád hagyatékát is felidézik.

December 6-án a Veszprémi Nők Kerekasztala az 1956-os néma nőtüntetésének állít emléket.

Szabó Virág
Domján Attila
további cikkek
A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze Valójában csak tégla és habarcs egyvelege mindaz, amit ma úgy ismerünk, hogy Veszprém város. Akkor mégis miért állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Veszprémben az épületeknek lelke van? Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően a most napvilágot látott vaskos könyv erre ad választ. Összesen 380 oldalon keresztül mutatják be a város épített örökségét úgy, hogy a száraz évszámok helyett a házak saját történetét írják le, amik eddig aligha forogtak közszájon. ma 2:41 ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   2024. március 27. 21:36 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.