Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

5. Jubileumi Jótékonysági BUDO VESZPRÉM Harcművészeti Nap

2016. szeptember 28. 11:10

Mit is jelent az, hogy BUDO?

A fogalom jelentése harci út, vagy a harc útja. De ennél sokkal többet jelent.

A BUDO a japán harcművészeti módszerek összefoglaló elnevezése, amely a háborús harci technikákból fejlődött ki évszázadok alatt, majd a zennel való kapcsolata során alakult át jelentése és válhatott így a harcos útjának részévé.

Az ősi mesterek célja a harcművészet gyakorlása által az alapvető, haláltól való félelem leküzdése volt. Felismerték azonban, hogy az ölés nem képes megoldani ezt a problémát így a zen filozófiájában keresték a választ.

A válasz pedig az, hogy fel kell hagyni az ellenféllel való harcot, ehelyett a küzdelmet a saját énjükkel szemben kell felvenni. Talán sokan találkozunk ezzel a hétköznapjainkban is, hogy a magunk ellenségei vagyunk. Az ősi mesterek is erre jöttek rá, miközben a harcművészetet gyakorolták.

A halálos harcművészet pedig idővel az élet művészete lett azáltal, hogy a mesterek önmagukra alkalmazták azokat a módszereket, amelyeket addig ellenfeleikre.

A BUDO gyakorlása elvezetheti az embert az önmagával és környezetével való egyensúly kialakításához és ezen az úton a gyakorlatok során az ember megtanulhatja irányítani önmagát.

Személyiségfejlesztő hatása abban rejlik, hogy a fegyelmezett szigor, saját gyengéink ismételt próbára tétele által és a belső hitvallás tartása segítségével megszabadulhatunk az elemi félelemtől.

A Jótékonysági BUDO Veszprém Harcművészeti Nap ötletgazdája Júlia és Dr. Balogh Tamás, akikben a rendezvény ötlete 5 évvel ezelőtt megfogant.

A szervezők célja a harcművészeti nappal az értékek felelevenítése és az utókornak való átadása. Innen a rendezvény jótékonysági törekvése, hiszen támogatja az utánpótlás nevelés működését, fennmaradását, hogy elősegítse a csapatok összetartását, együttműködését, hogy még több gyermek építhesse be a harcművészetek gyakorlásán keresztül azt a mintát, amelyet ma már csak ilyen közösségekben szerezhet meg.

Október 8-án, a Lovassy László Gimnáziumban: Aikido, Shotokan karate, Jiu-Jitsu, Kung Fu, Bujutsu-kai, Kyokushin karate, Brazil Jiu-Jitsu, Taekwondo, Baranta, MMA, Judo, Capoeira és Ökölvívás harcművészeti stílusokból láthatnak bemutatót. A jubileumi rendezvényt különleges hang, fény- és látványtechnika fogja színesíteni Dj Smash közreműködésével.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.