Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Különbség pizza és pizza között

2016. szeptember 23. 23:35
Néhányan talán szkeptikusan fogadták a hírt: még egy pizzázó nyílik Veszprémben. A FinomPizza mégis kiemelkedik, pedig a vállalkozás még nincs egy éves. A miértről Bakos Mátyás, a vállalkozás vezetője mesélt.

- Hogyan jött az ötlet?

- Szeretjük a pizzát. Veszprémben azonban nem volt olyan hely, ahol a mi szájízünk szerint készültek volna. Hát így jött létre a FinomPizza. Olyan ételeket készítünk, amelyeket mi magunk is jó ízzel fogyasztunk, ezáltal szívből tudjuk ajánlani őket.

- Milyen alapanyagokkal dolgoztok?

- Egy szóban: minőségiekkel. Nyilván így kevésbé gazdaságos az előállítás, de mi nem azt tartjuk szem előtt, hogy minél több pizzát „kiszórjunk”, hanem, hogy ami kikerül a kezeink közül, és amihez a nevünket adjuk, az minőségi legyen.

- Milyen egy minőségi pizza?

- Igazi olasz recept alapján készült, kézzel nyújtott tészta, amely kívül ropogós, belül puha, vékony, a feltét pedig gazdag.

- Mi különböztet meg titeket a többi hasonló szolgáltatótól?

- A körültekintés, a türelem és a már említett minőségi alapanyagok. A pizzatésztát több napig hűtőszekrényben érleljük, lassan kelesztjük. Így van idő, hogy a tésztában lejátszódjanak az enzimetikus folyamatok. Ezáltal finom illatú, ízű és aromájú lesz a pizzatészta. A kemencét Olaszországból hoztuk be, ma ez számít a legkorszerűbbnek és a legjobbnak. Sok helyre a kapkodás jellemző. Gyorsan, szinte futószalagon készülnek a pizzák. Itt nem így megy.

Ha az ember szenvedéllyel áll hozzá valamihez, azt igyekszik a lehető legjobban csinálni, nem igaz?

- Milyen visszajelzéseket kaptok?

- Az embereknek ízlenek az ételeink, legyen szó pizzáról, hamburgerről vagy desszertről. A páros akciónk is nagy sikernek örvend. Ha az alábbi pizzákat párban rendeled, 1550 forintért kapod őket: sonkás, szeszélyes, hawaii, vega, mexikói, mérges, piedone.

- Melyek a legnépszerűbb ízek?

- A klasszikus pizzákat keresik leginkább, de a quatro, a kot-koda, a fitness, a party és a húsimádó pizza is közkedvelt. Extrém kérésekkel csak elvétve találkozunk. Úgy néz ki, jól lőttük be a kínálatot.

Ezt mi is megerősíthetjük! A kóstolót követően hamar egyetértésre jutottunk. Ha nem tudnánk, milyen hozzáértéssel készülnek a pizzák, csupán az érzékszerveinkre hagyatkoznánk, a FinomPizza akkor is meggyőzne minket már az első harapással. Aki nem hiszi, próbálja ki!

Szabó Virág
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.