Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Teljen az ősz a kultúra, a zene és a szórakozás jegyében!

2016. szeptember 23. 20:56 // Forrás: Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. | Fejér megyei Hírlap | Képek: www.veszpreminfo.hu, www.veszprem.varosom.hu
Bár sokan siratják a nyarat, nem kell, hogy az ősz a rossz időről és az influenzáról szóljon. Veszprém ősszel is páratlanul színes programokat kínál, több nagy rendezvény ismét, immár hagyományosan is megrendezésre kerül. Nézzük, miből választhatunk!

Szeptember 23-tól 25-ig tart a Szent Mihály-napi búcsú az érseki palota előtti téren. Szombaton és vasárnap a helyi táncosok és kézművesek szabadtéri kirakodóvásárral várják az érdeklődőket. Minőségi, kézzel készült portékát, ékszerek, régi korok ízei, vidám programok és egy igazi zajos, vásári forgatag: ezt ígéri a Szent Mihály-napi búcsú.

Szent Mihály arkangyal legendájához és a középkori népszokásokhoz kapcsolódva több kiállítás is nyílik szerte a városban. Nem mehetünk el szó nélkül a Szentháromság téren nyíló szabadtéri kiállítás mellett sem, amely a 120 éve született erdélyi püspök, Márton Áron emléke előtt tiszteleg.

A kultúra szerelmeseinek ajánljuk a "Boldog IV. Károly Apostoli király és Zita királyné emlékezete" című kiállítást az Érseki Palotában, Fajó János „Szabad Formáit” a Művészetek Házában, Szabó Virág bronzba álmodott angyalai pedig a Szaléziánumban tekinthetők meg.

Az aktív kikapcsolódást preferálók sem fognak unatkozni: különböző foglalkozásokon tesztelhetik kézügyességüket, kipróbálhatják magukat birkaterelőként, sőt még a lovagi tornák világába is betekintést nyerhetnek.

Rocktóberben a hazai rockzene több jeles képviselője csap a húrok közé a Veszprém Arénában: 8-án a Lord, az Ossian, a Kárpátia és a Rudán Joe Band is színpadra lépnek. Az aréna a továbbiakban is hangos lesz, – és nem csak a kézilabda csapat szurkolóitól – október 29-én az I. Retronic fesztiválon megelevenedik a kilencvenes évek diszkó-világa. A hangulatért felel Zoltán Erika, a Groovehouse, a TNT, a Kozmix és a Coco Jambo című daláról ismert Mr. President.

A multifunkcionális térként működő Hangvilla is gazdag kínálattal jelentkezik az őszi hónapokban. Veszprémbe látogat többek között a legendás L’art Pour L’art társulat, amely immár húsz éve csalja elő a nevetés könnyeit a nézőből. Csernus Imre már sokadszorra tér vissza a Hangvillába, hogy terjessze hitvallását, miszerint mindig van kiút.

Az ősz folyamán különleges zenei csemegével készül Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duója, Horgas Eszter fuvolájával, Illényi Katica pedig hegedűjével, varázsolja el a zene szerelmeseit a Hangvillában.

A zenénél maradva: Demjén Ferenc hetvenedik születésnapja alkalmából jubileumi nagykoncerttel örvendezteti meg a közönséget november 19-én a Veszprém Arénában.

Joggal bízhatunk abban, hogy a vénasszonyok nyara még tartogat pár kellemes, napos hétvégét. Erre az esetre remek választás a városnézés profi idegenvezetők közreműködésével. A Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. által szervezett túrák a város nevezetességeit és történelmi értékeit tárják fel az érdeklődők előtt. Máris könnyebb szívvel engedjük el a nyarat!

További információ és rengeteg hasznos és érdekes információ ITT.

Szabó Virág
további cikkek
,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   tegnap 21:36 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37 Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Egy passiójátékon a néző sohasem tud úgy részt venni, mintha egy egyszerű színházlátogató lenne, aki csupán a színészi játékra alapozva engedi, hogy magával ragadja a történet. Ilyenkor az ember valóban be akar futni a játéktérre, félrelökni a római katonákat, szétvágni a farizeusok közt és megmenteni Jézust. De aztán mégsem teszi, ahogy kétezer évvel ezelőtt Júdeában sem tette senki. Csak sodródik a tömeggel, miközben kezdi megérteni az ünnep igazi üzenetét. Ahogy az Veszprémben is történt virágvasárnap délután. 2024. március 25. 16:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.