Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csütörtökön zárul az Európai Mobilitási Hét Veszprémben

2016. szeptember 22. 13:16
A múlt pénteken indult programsorozat zárónapján a lezárt Wartha Vince utcán ügyességi játékokat, futóversenyt, és atlétikai vetélkedőt is rendeztek az iskolák között. Kora este innen indul a Critical Mass biciklis felvonulás.

Veszprémben a szeptember 16-án rajtoló Európai Mobilitási Héten számos közlekedéssel kapcsolatos programot és rendezvényt tartottak. A múlt héten rajzpályázatot, kerékpáros városnézést is szerveztek, hírportálunk pedig futógálát rendezett.

Szerdán KreszFeszt nevű játékos vetélkedőt tartottak a Kossuth utcán, csütörtökön pedig az autómentes napon lehetett részt venni, amelynek keretében az Óváros téren és a Stadion parkolójában szerveztek programokat. Ezen a napon érvényes jogosítvánnyal a veszprémi helyijáratos buszokon ingyen lehetett utazni.

Az iskolások csütörtöki futóversenye délelőtt tízkor rajtolt az Óváros térről a Stadion utcai parkolóig, ahol közlekedéssel kapcsolatos tesztek, atlétikai verseny, gokartozás, floorball, zumba bemutató, és a futóverseny eredményhirdetése várta őket. A díjakat Veszprém alpolgármestere, Némedi Lajos adta át a nyerteseknek.

Az általános iskolás lányok versenyét Rugovics Boglárka (Gyulaffy László Ált. Isk.) nyerte, őt követte a dobogón Kinde Dalma (Kossuth isk.) és Nagy Patrícia (Kossuth isk.). A fiúk kategóriájában Zsetnyai Ákos ( Rózsa isk.) szerezte meg az első helyet, a második Kubasi János (Báthory isk.), a harmadik Tóth Márton lett (Hriszto Botev isk.).

A középiskolás lányok közül mindhárom dobogós helyet a Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola tanulói szerezték meg. Az első helynek Fülöp Virág, Koós Réka és Pető Panna pedig a második és harmadik helynek örülhetett.

A leggyorsabb három középiskolás fiú szintén egy intézményből került ki, a Vetési Albert Gimnáziumból. Juhász András első, Kovács Bence második, Orosz Milán pedig harmadik lett.

A legaktívabb általános iskola a Kossuth iskola, a legaktívabb középiskola pedig a Vetési Albert Gimnázium lett. Ők veszprémi kézilabda meccsre való belépőket kaptak, iskolánként 100-100 darabot.

A nap záróakkorjdaként 17 órakor rajtol el a már hagyományosnak mondható Critical Mass biciklis felvonulás a városon keresztül az Óváros térre, ahol a kerékpárok feltartásával hívják fel a figyelmet a kerékpáros közlekedés fontosságára.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. ma 10:19 A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 239 Veszprém vármegyei autós akadt fent a rendőrség múlt heti akciójában gyorshajtás miatt 239 Veszprém vármegyei autós akadt fent a rendőrség múlt heti akciójában gyorshajtás miatt A rendőrség közzétette a múlt heti nagyszabású akciójának eredményeit, amiben elsősorban gyorshajtókra vadásztak Veszprém vármegye útjain is. tegnap 11:29 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.