Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C

Jelentősen nőtt az olasz földrengés áldozatainak száma

2016. augusztus 25. 8:51 // Forrás: mti
A közép-olaszországi földrengés halálos áldozatainak száma 247-re emelkedett- jelentette csütörtök reggel az Ansa olasz hírügynökség.

Szerda hajnalban a Richter-skála szerinti 6,1-es erősségű földrengés rázta meg Olaszország középső részét. A Rómától Nápolyig érezhető földmozgásnak a legutolsó értesülések szerint 73 halálos áldozata és legkevesebb 81 sérültje van.

A túlélők keresése egész éjszaka folytatódott. A reflektorfényekkel megvilágított romok közül egy életben maradt kislányt húztak ki tizenhét órával a földrengés után. Csak Amatrice városában mintegy négyszázra teszik a sérültek számát. Kétezerötszázan maradtak otthon nélkül. A lakosok sátrakban és a szabad ég alatt töltötték az éjszakát.

Részvétét fejezte ki Áder János köztársasági elnök is az olaszországi földrengésben elhunyt áldozatok családtagjainak Sergio Mattarellának, az Olasz Köztársaság elnökének küldött táviratában. A köztársasági elnök a dokumentumban azt írta, "mély megrendüléssel" értesült "a számos emberéletet követelő és nagy károkat okozó földrengésről" azoknak, akik "a természeti katasztrófa következtében elvesztették otthonukat". "Ezen a szomorú napon lélekben mi is ott állunk a baráti Olaszország népe mellett" - írta Áder János.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.