Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jótékonysági főzés a veszprémi családokért

2016. augusztus 13. 13:24
A veszprémi SVÉT előestéjén főz hét séf a Chianti étteremben, a borvacsora bevételének egy részét hátrányos helyzetű családok és gyermekek kapják meg.

Nemes cselekedetre szánta el magát az a hét étterem szakácsa, és vele együtt hét másik borászat, akik részt vesznek a szeptember 11-i veszprémi SVÉT-en. A vasárnapi gasztró nap előestéjén ugyanis néhány korábbi rendezvényükhöz hasonlóan jótékonysági borvacsorát tartanak. Először a harmadik SVÉT-en, Villányban, majd tavaly Pannonhalmán rendeztek hasonlót.

Minden fogást más-más szakács készít majd el, amelyekhez természetesen a környék pincészetei - egész pontosan a Balatoni Kör tagjai- adják a bort.

A pontos menü még nem, viszont a szakácsok és a borászatok neve már ismert, íme:

Résztvevő borászatok:

  • Pálffy Pincészet /Pálffy Gyula
  • Laposa Pincészet /Laposa Bence
  • Légli Ottó Pincészete/ Légli Ottó
  • Jásdi Pincészet /Jásdi István
  • Szent Donát Pincészet /Kovács Tamás
  • Bujdosó Pincészet /Bujdosó Ferenc
  • Villa Tolnay pincészet /Nagy László

Éttermek:

  • Baricska Csárda /séf: Somogyi Károly
  • Chianti Étterem /séf: Varga Roland
  • Villa Medici Étterem /séf: Amrein Csaba
  • Oliva Étterem / /séf: Tornyos Balázs
  • Kistücsök Étterem / séf: Jahni László
  • Viator Étterem /séf: Gyurik Gábor
  • Ikon Étterem/séf: Pataky Péter

Az esten nem csak a Stílusos Vidéki Éttermiség csoportosulás tagjai főznek, ugyanis a szervezők szerint Veszprémben két másik kiváló étterem is létezik, -az Oliva és a Villa Medici - , így az ő séfjeik is meghívást kaptak a rendezvényre.

A szokásos méretű, 50 fős borvacsoráért jótékonysági mivolta miatt némileg többet, 25 ezer forintot kell fizetni, ahova a legtöbb hely ugyan már elkelt, de a szervezők szerint van még néhány üres szék.

A szeptember 10-én este hét órakor kezdődő borvacsora bevételének egy részét egy nemes ügyet támogató szervezet, a Veszprémi Családsegítő Szolgálat kapja meg.

Asztalt foglalni ezen a számon lehet: +36 88 410 385

Mi is az a SVÉT? Mi lesz szeptember 11-én Veszprémben?

Veszprémben főz a vidéki vendéglátás krémje - vehir.hu

Debrecen, Pannonhalma és Palkonya után idén szeptember 11-én a veszprémi várba érkezik a vidéki vendéglátás színe-java, hogy egy nap alatt mutassák meg, mit gondolnak a vidéki vendéglátásról. Mint ahogy arról már tavaly novemberben elsőként beszámoltunk, Veszprémben tartja éves gasztronómiai csúcsrendezvényét a vidéki vendéglátást népszerűsítő szervezet, a Stílusos Vidéki Éttermiség, azaz a SVÉT.

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.