Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A WatchMe és a Lóci játszik nyerte az idei Utcazene Fesztivált

2016. július 24. 10:23
Előbbit a szakma, utóbbit a közönség választotta a fesztivál legjobb fellépőjének. Mindkét csapat fél-fél millió forintot nyert, a WatchMe bónuszként Olaszországban koncertezhet.

A korábbi évekhez hasonlóan a délutáni idősávban fellépő utcazenészek közül a szakmai zsűri (Horváth Gergely szerkesztő-műsorvezető, Felcser Máté a Punnany Massif frontembere, Stefano Bottoni, az olasz Ferrara Buskers Festival programigazgatója) és a közönség is megválasztotta idén az általa legjobbnak ítélt fellépőket. A szombat esti eredményhirdetésen Porga Gyula veszprémi polgármester és a főszponzor képviselője adta át az elismeréseket a WatchMe és a Lóci játszik nevű formációknak a Gizella udvarban.

Mindkét csapat fél-fél millió forintot nyert, a WatchMe bónuszként egyedüliként képviselve Magyarországot, jövőre Európa legnagyobb utcazenei fesztiválján, a Ferrara Buskersen koncertezhet.

a watchme kollektívájaa watchme kollektívája

A WatchMe dalai több műfaj stílusjegyeiből állnak össze, mint például a rock, a soul, a hip-hop vagy a jazz. A dalok többsége angol nyelven szólal meg, de hamarosan magyar nyelvűekkel is debütálnak a nagyközönség előtt. A zenekar legutóbb az Éter Plusz Tehetségkutatóról tért haza a Legjobb Énekes és a Legjobb Szaxofonos díjával. A tagok mindegyike egyenként is olyan elismert produkciókban működik közre, mint a Lóci játszik, Abbey Lewis, a Mobilmánia vagy a Hobo Blues Band, így a zeneszeretők körében egyáltalán nem ismeretlenek.

A Vehirnek az eredményhirdetés után azt mondták, egyáltalán nem számítottak a szakmai díjra. Veszprémben rendkívül jól érezték magukat a négy nap alatt, rácsodálkozva arra, hogy mennyire „profi” a fesztivál infrastruktúrája. Dicsérték a szervezőket is, akik rendkívül jó ellátásban részesítették őket. A megnyert pénzt a felvételeik elkészítésére fordítják. A bandával készített hosszabb beszélgetésünket a Vehir podcast következő adásában lehet majd meghallgatni.

A 2016-os Utcazene Fesztivál közönségdíjas fellépője a Lóci játszik nevű zenekar lett, akik nem nyilatkoztak portálunknak. Azt mindenesetre lehet tudni róluk, hogy egy egyszemélyes, storyteller-jellegű produkcióból nőtte ki magát először duóvá, majd egy hétfős zenekarrá. Minden daluk magán hordozza a lecsupaszított, akusztikus gyökerű megszólalás sajátosságait: kidolgozott, erőteljes gitárszólamot, izgalmas szövegvilággal, finom de hangsúlyos zenei kiegészítésekkel. Négy nap alatt 7 koncertet adtak szerte az országban, összesen 1400 km-t utazva.

A címlapfotón a Lóci játszik nevű zenekar.

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.