Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Úgy, ahogy a nagymama is készítette

2016. július 22. 8:59
A Nasska rétesező megálmodója és vezetője, Csorba Judit úgy véli, a jó réteshez nem kell titkos recept és különleges hozzávaló. Minden a jó minőségű alapanyagokon múlik, a hagyományok tiszteletén és azon, hogy csak az kerül bele, ami belevaló. Aki Utcazene alatt egy kis finomságra vágyna, annak kötelező kipróbálni!

Hogy bírjátok az Utcazene nyüzsgését?

Hosszabbított nyitva tartással készültünk este héttől éjfélig nyitva vagyunk. Az elmúlt két napban is nagy volt a mozgás, de pénteken és szombaton számítunk a legnagyobb forgalomra. Élvezzük a pörgést és jó látni, hogy ekkora élet van a városban.

Az Utcazenére nasskapakkal készültünk, ez egy igazi energiabomba, ami erőt ad a további bulizáshoz. Két szelet rétest, két pogácsát és fél liter üdítőt tartalmaz.

Mit szólnak a külföldi vendégek, akik még soha nem kóstoltak rétest?

Érdekes, hogy nem csak az íz van rájuk hatással, hanem az elkészítés is. Gyakran az elejétől a végéig figyelemmel kísérik a folyamatot. Nekik ez hatalmas élmény. A rétes készítés nekünk, magyaroknak is egy szertartás. Régebben az asszonyok minden férfit és gyereket kiküldtek a konyhából, amikor rétest csináltak, na de nem azért, hogy jobban tudjanak dolgozni, hanem hogy zavartalanul beszélgethessenek és pletykáljanak :)

Nyáron mik a legkedveltebb ízek?

Egyértelműen a gyümölcsös ízek. Ez nekünk is jó, hiszen regeteg gyümölcs érik be a nyáron, így friss alapanyagokkal tudunk dolgozni. Emellett ugyanúgy fogynak az örök kedvencek is, mint például a mákos és káposztás rétes és a pogácsa.

Veszprémben hiánypótló vállalkozásról beszélünk, ugye?

Igen, szerencsére sok a "Na végre"-reakció. A kiváló, lehetőség szerint hazai alapanyagokkal pedig próbáljuk vissza is csalogatni a vendégeket. Nagy hangsúlyt fektetünk a kézművességre is, mint már említettem, sokaknak nagy élmény látni, hogy mindent mi magunk készítünk el.

A nyitáskor azt mondtad, elsődleges célod, hogy az üzlet stabil lábakon álljon. Másfél év alatt ezt sikerült túlszárnyalnod.

Igen, egy hónapja sikerült bővíteni az üzletet, mostanra kutyakekszeket is árusítok (három féle ízben), ami szintén célom volt, és van is rá igény. A megrendelések is egyre sűrűbben érkeznek be, esküvőkkel, falunappal és egyéb nagyobb rendezvényekkel is megtalálnak minket, és másfél év alatt szép kis törzsvásárlói kör is létrejött.

Szabó Virág
Zatkalik Dániel

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.