Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Milliárdos fejlesztésekről döntenek Veszprémben

2016. június 28. 15:58
A Szabadságpuszta és a vasútállomás irányába tervezett kerékpárutakról, és a belvárosi körforgalmak megépítéséről szavaz szerdán a veszprémi közgyűlés.

Veszprém város Integrált Területi Programja (továbbiakban: ITP) a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (továbbiakban: TOP) keretében megvalósuló integrált területi programokról szóló Kormányhatározatban került elfogadásra még 2015-ben.

A 2014-2020 költségvetési ciklusban a „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés” intézkedés keretében 1,028 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésére Veszprémnek.

Az elfogadott ITP alapján a keretösszegből 1.004.417.600.- forintot a belvárosi körforgalmi csomópont kiépítésére a kerékpárutak építésére fordíthat Veszprém város önkormányzata 100%-os támogatási intenzitással- mondta el keddi sajtótájékoztatóján Ovádi Péter, a Fidesz –KDNP veszprémi képviselőcsoportjának frakcióvezetője.

ovádi péterovádi péter

Hozzátette: a Fidesz-KDNP veszprémi frakciója mindig elkötelezett volt az irányba, hogy Veszprém egy sikeres, európai színvonalnak megfelelő város legyen, emellett mindig támogatta azokat a fejlesztéseket, amelyek hosszútávon fenntarthatóak.

A veszprémi közgyűlés szerdán szavazhat az alábbi milliárdos fejlesztésekről:

Budapest út - Brusznyai Árpád utca - Mártírok útja - Bajcsy-Zsilinszky Endre utca találkozásában körforgalmi csomópontok kiépítése
A Budapest út – Brusznyai út – Mártírok út csomópontjában turbókörforgalmat, míg a Bajcsy-Zsilinszky utca – Mártírok út – Kórház utca csomópontjában körforgalmat építenének ki. A beruházás során a meglévő gyalogos-átkelőhelyeket áthelyezik és hozzájuk kapcsolódóan új járdákat építenek, továbbá a meglévő járdákat térkő burkolattal újítják fel. A körforgalmakról részletesebben itt írtunk.

Kerékpárút a belváros és a vasútállomás között:
A belváros és a Jutasi lakótelep kerékpáros kapcsolata jelenleg nem megoldott, ennek javítására készül a Jutasi út melletti kerékpáros fejlesztés, amely a vasútállomással is biztosítja a kapcsolatot. A Bagolyvári úttól a Munkácsy útig a Séd felöli oldalon 2,0 méter széles kerékpárút és 2,0 méter széles járda kerül kialakításra a meglévő útpályától 1,5 méteres zöldsávval elválasztva. A Munkácsy úti körforgalomtól északra kétoldali kerékpársáv kerül kialakításra a meglévő szegélyek között. A kerékpárút a Házgyári út jelzőlámpás csomópontján keresztül átvezetésre kerül a vasútállomás irányába.

Kerékpáros nyomvonal építése Szabadságpuszta városrész irányába
A szabadságpusztai nyomvonal jelentős része vegyes használatú útként, 3 méter szélességgel kerül kialakításra, kétoldali 1-1 méter széles padkával, kétoldali ráhajtás gátló cölöpsorral és fasorral, kitérőkkel és sárrázókkal. Egy kisebb szakaszon - ahol nem kell biztosítani a mezőgazdasági célú közlekedést - önálló kerékpárút épül. A 73. számú főúton történő átvezetésnél olyan jelzőlámpás csomópont kerül kialakításra, amely a gyalogos közlekedést is lehetővé teszi az útszakaszon, valamint megoldja a jelenleg is fennálló, közlekedésbiztonsági szempontból is veszélyes gyalogos közlekedést a két oldal között. A nyomvonal hossza megközelítőleg 2.500 méter, amely a Bottrop utcától (Déli intézményközpont) a Berkenye utcáig (Szabadságpuszta) tart.

Amennyiben a szerdai közgyűlés támogatja a fenti érvényes építési engedélyekkel rendelkező fejlesztéseket, a kivitelezések a közbeszerzés után 2017-ben kezdődhetnek el.

Ne maradjon le a holnapi közgyűlésről, ahol a közlekedési feladatok mellett egyéb témákat is tárgyalnak. Kövesse élőben a történéseket nálunk holnap reggel 8 órától!

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben választás 2024 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben Felléptek a politikai színtérre a veszprémi ellenzék képviselőjelöltjei is, miután szerda délután hivatalosan is bejelentették, hogy a város tizenkét egyéni választókerületében kik indulnak. A sakktáblán a helyezkedés lezajlott, a jelöltek közt több régi és néhány új név is szerepel, egy közülük pedig az országos politikából nyergelne át a veszprémi városháza padsorába. 2024. április 11. 9:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.