Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hogyan lett egy 175 centis fehér férfiból egy kétméteres kínai nő?

2016. június 21. 13:45
A washingtoni egyetemisták szerint úgy, hogy mindenki az, aminek gondolja magát. Hiába ütközik ellentmondásba az egész.

A washingtoni Family Policy Institute a mostanában a tőlünk nyugatabbra nagy vitákat kiváltó témáról, a transzneműek mosdóválasztásáról és az identitásról kérdezte a University of Washington hallgatóit.

A történethez illik tudni, hogy az USÁ-ban pár tagállam (pl.: Észak-Karolina és Mississippi) a józan észre hivatkozva megtiltotta a magukat biológiailag ellentétes neműnek vallók szabad mosdóválasztását. Ezt sokan a szabadságjogok megsértése miatt támadták, melynek hatására Obama májusban meg is hozta azt a „mosdótörvényt”, amelyik kimondja, hogy az emberek a választott nemük szerinti mosdókba mehessenek be.

A rendelet szerint az állami iskoláknak és közintézményeknek kötelezően lehetővé kell tenniük, hogy a nemüket megváltoztató amerikaiak ne a születésükkor bejegyzett nemük szerinti mosdót használhassák, hanem a választott nemük szerintit. A „nem engedelmeskedő” állami iskolákat a támogatás megvonásával tervezik szankcionálni. A vitába néhány transzjogokért rajongó multi is beszállt, bojkottot hirdettek.

No de kanyarodjunk vissza a videónkhoz Washingtonba, amelyben a kérdező egy 175 centis fehér felnőtt férfi, aki olyan kérdésekkel próbálta zavarba hozni az egyetemistákat, hogy ő lehet-e például egy hét éves kislány, vagy két méter magas nő?

A diákok egészen elképesztő válaszokat adtak, szemmel láthatóan nem zavarták őket a külső jegyek és a tények. A válaszok nagy része kimerült abban, hogy „good for you”, vagy hogy „legyél, aki vagy”.

(A videóhoz magyar fordítás is elérhető!)

Persze volt, aki kétségbe vonta az állításokat, a nagy hezitálások mellett mégis az kerekedett ki, hogy teljesen lényegtelen mi az igazság. Ami mégis meglepő, hogy egyikük hiába nem hitte el a nyilvánvaló félrevezetést, a tolerancia jegyében mégsem mondaná meg, hogy téved az illető.

Másikuk szerint az, ha valaki alaposan megvédi álláspontját elegendő ahhoz, hogy egyetértsen egy nyilvánvaló hazugsággal.

Címlapfotó: dailybeast.com

Ge. Á.
további cikkek
Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar Hétvezér Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar A csattanót az elején lelövöm: minden korosztályt beleértve a magyarok átlagosan 4 óra 49 percet tévéznek egy nap. Ezzel hazánk a top 10-ben van világszinten, ami azért is furcsa, mert egyre többször hangzik el a mondat: „Nekem tévém sincs, vagy már rég felmondtam a kábelszolgáltatónál. Csak a Netflix van.” Akkor mégis hogyan jön ki a matek? Kik ezek a tévéfüggő emberek és mit néznek a fekete dobozban? 2024. április 22. 1:29 Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Valamikor réges-régen egy királynő ült az ablakánál, varrogatott és közben nézte, hogy hullik a hó. Megszúrta az ujját, és pár csepp vére az ablakpárkányon gyűlt hóra esett. Míg a vért nézte a havon, azt kívánta, hogy bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó, az ajkai pirosak, mint a vér, és a haja fekete, akár az ében.    2024. április 14. 22:06 A vegán életmód és a fogadtatása Eszter A vegán életmód és a fogadtatása Nem, ez nem egy táplálkozási tanácsadás lesz arról, miként érdemes jó és megfelelő tápanyagú termékeket a szervezetünkbe vinni, csupán azon tapasztalatokat osztom most meg, amelyekkel egy kezdő, félig vegán szembesülök az elmúlt időszakban, ami a környezet reakcióját illeti. 2024. április 7. 22:50 A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak Avagy hogyan hat a szezonális településszépítés az ott lakókra.   2024. március 31. 21:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.