Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Lezuhant egy szúnyogpermetező kisrepülő

2016. május 27. 20:51 // Forrás: Katasztrófavédelem
Lezuhant egy szúnyogirtó kisrepülőgép pénteken este Győr külterületén, a Kunszigeti út melletti erdőben.

Az elsődleges információk alapján a pilóta súlyos sérüléseket szenvedett a balesetben. A gép és a permetezőanyag kigyulladt a becsapódás után, a lángokat a győri hivatásos tűzoltók fékezték meg habosított vízsugarakkal. A helyszínre a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is riasztották.

A becsapódás után a gép és a benne lévő permetezőszer kigyulladt, a pilóta súlyosan megsérült - Fotó: police.huA becsapódás után a gép és a benne lévő permetezőszer kigyulladt, a pilóta súlyosan megsérült - Fotó: police.hu

"A Győr-Szol Zrt. tulajdonában lévő Dromader típusú repülőgép május 27-én a szúnyoggyérítési munkák végzése közben Pinnyéd térségében, a Kunszigeti út közelében 19 óra tájban balesetet szenvedett. A megye katasztrófavédelmi igazgatóság szakemberei a helyszínt a rendőrséggel közösen biztosították. A baleset során a repülőgép kigyulladt, a gép pilótája súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították. A gép szerencsére lakatlan területen ért földet, egyéb személyi sérülés nem történt.

A baleset körülményeit a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a légügyi hivatal vizsgálja ki. A Győr-Szol Zrt. a gép pilótájának állapotát figyelemmel kíséri, és minden szükséges támogatást megad a teljes felépüléséhez" - nyilatkozta Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol Zrt. kommunikációs vezetője a Kisalföldnek.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.