Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Hírneve előbb ért Kölnbe, mint ő maga

2016. május 27. 20:06
1429,4 letekert kilométerrel a háta mögött Lőrincz Balázs Boldizsár május 26-án, kora délután érkezett meg Kölnbe azzal a szándékkal, hogy tanúja legyen kedvenc csapata BL-győzelmének.

Az utolsó kilométeren a European Handball Federation stábja kísérte a szurkolót, megérkezésekor pedig a Sport1 stábja fogadta, aki tanúja lehetett az ünnepélyes és jó megérdemelt bringaemelésnek.

Boldizsárt telefonon értük utol és a háttérzajok hamar nyilvánvalóvá tették, hogy a hangulat már akkor is fergeteges volt. Boldizsár kezdeményezése a hosszú távú biciklizés népszerűsítését célozta, de valami sokkal több lett belőle: ékes példa arra, hogy a sport képes eltörni az ellentéteket és valódi összefogást teremt.

Boldizsár 18 nap alatt teljesítette a távot, ez magában foglalt 3 teljes szabadnapot és 2 fél szabadnapot. Bár szinte végig esett az eső (sőt, még jégesőbe is belefutott), Boldizsár mégis pozitívan zárta a túrát: elmondása szerint nehezebb menetre számított, de szerencsére hamar belejött a tekerésbe és a térdével sem volt semmi gond.

Rettentően meglepte, hogy ekkora hírverést kapott a kezdeményezés, a követők számán túlmutat, hogy kivétel nélkül minden Facebook posztja alatt halomban állnak a jó tanácsok, a jókívánságok, és a buzdítások. Kölnbe való beérkezését is több mint ezer ember „lájkolta” a közösségi oldalon.

Boldizsár jóslata szerint a lengyel Vive Tauron Kielce-vel játsszuk majd a döntőt. Nem lesz egyszerű dolga az MVM-Veszprém csapatának. A két csapat történelme eddig 7-6-os német sikert mutat. Május 28-án egyenlíteni kellene.

Szabó Virág
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.