Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C

Konferenciatermet avattak Lasztovicza Jenő tiszteletére

2016. május 26. 17:37
Új, hiánypótló teremmel gazdagodott a megyeháza csütörtökön. A termet a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének korábbi elnöke előtt tisztelegve Lasztovicza Jenőről nevezték el.

A veszprémi megyeháza mindig is fontos szerepet töltött be a város és a megye életében. Ma 200 dolgozónak ad munkahelyet, és 6 konferenciateremmel rendelkezik, ebből azonban öt mindössze 30 vagy annál kevesebb fő befogadására alkalmas. Az ezt meghaladó létszámú konferenciákat, rendezvényeket kénytelenek a Szent István teremben tartani, 50-60 fő esetében viszont kényelmesebb lenne egy kisebb terem. Ezt a hiányt sikerült most orvosolni egy új konferenciaterem avatásával, melyet a korábbi konyha és étterem összevonásából hoztak létre, s amely esetenként összesen 60 vagy 100 főt képes befogadni – tájékoztatott Takács Szabolcs, a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a csütörtöki ünnepélyes átadón.

Takács SzabolcsTakács Szabolcs

A megyeháza életében hagyomány, hogy az egyes konferenciatermeket egy-egy jeles személyről nevezik el - a választás ez esetben Lasztovicza Jenőre esett, aki két évtizedig alkotott és dolgozott az épületben, s 2006-tól 2014-ig a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke volt. „Nála méltóbb névadót nem találhatunk, így tisztelgünk egy kiváló, a hazáját és a közt önzetlenül szolgáló ember munkája előtt” – mondta el Takács, majd a jelenlévők egy rövid filmes összeállítást is megnézhettek az egykori elnökről.

Polgárdy Imre, a közgyűlés jelenlegi elnöke Lasztovicza Jenővel való első találkozását idézte fel. 1998-ban az ő feladata volt kiválasztani a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltjeit, a Badacsonyi Borüzemben dolgozó Lasztovicza pedig azonnal elnyerte a szimpátiáját – és éveken keresztül a választókét is. A Kiskőrösről érkező, majd Tapolcán családot alapító Lasztovicza hamar kivívta az emberek tiszteletét, köszönhetően annak, hogy sikerei ellenére is meg tudott maradni annak a szerény, hétköznapi embernek, aki az első találkozáskor volt.

Polgárdy ImrePolgárdy Imre

„Ismerte és figyelembe vette az emberek véleményét, sikerre vitte a közösségét. A közgyűlés elnökeként átfogó képet alkotott nemcsak a szűkebb környezetről, de az egész megyét átfogó fejlesztésekről. Elkötelezett híve volt a balatoni térség fejlődésének, sokat tett az utak javításáért, több tapolcai, sümegi fejlesztés mellé állt. Nagyon figyelt a kis települések fejlődésére is, és humanitárius szelleméről is tanúbizonyságot tett a vörösiszap-katasztrófa idején. Tudott és mert is olyan döntéseket hozni, amelyekre nem lehetett felkészülni. Munkájának köszönhető, hogy Devecser lábra állt a katasztrófa után. A szívén viselte Veszprém megye sorsát, amely rengeteg gazdagodott általa” – emlékezett meg róla Polgárdy.

Az ünnepélyes köszöntők után Takács Szabolcs, Polgárdy Imre és Lasztovicza Jenő özvegye hivatalosan is felavatta a konferenciatermet, majd a jelenlévők a nagy elődre utalva a tisztelet virágaival köszöntötték Lasztovicza Jenő feleségét és édesanyját.

Dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár pohárköszöntőjében hozzátette: a most felavatott teremmel a tudomány, a közösségi élet és a közigazgatás új helyszínét teremtették meg, folytatva azt a munkát, amit a tragikusan fiatalon elhunyt korábbi elnök elkezdett.

Az ünnepélyes avatón közreműködött Kertész Dóra és Oberfrank Pál, a Petőfi Színház igazgatója.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. tegnap 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.