Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprém szívében várja a fiatalokat az új közösségi tér

2016. május 25. 16:14
A szabadidő értelmes eltöltését szolgáló közösségi térrel lett gazdagabb a fiatal generáció s ezáltal egész Veszprém is.

Az Új Nemzedék Központ május 25-én, szerdán nyitotta meg új közösségi terét a Virág Benedek utca 2. szám alatt.

Az ünnepélyes megnyitón elsőként Porga Gyula polgármester köszöntötte a résztevőket, aki kihangsúlyozta, hogy a város önkormányzata 2016-ot a fiatalok éveként hirdette meg. A különböző generációknak nem mindig könnyű megtalálni a közös hangot, de az újonnan nyílt hely talán erre is lehetőséget nyújt majd.

Porga Gyula, Mezei Orsolya Pontyos TamásPorga Gyula, Mezei Orsolya Pontyos Tamás

„Külön öröm, hogy Veszprém szívében nyílhatott meg a tér, így bízom benne, hogy sokan betévednek majd, hogy aztán később már szándékosan térjenek vissza. Egy város attól értékes, ha polgárai otthon érezhetik magukat és a tettvágy is feléled bennük valami alkotó tevékenység iránt. Kívánom, hogy városunk fiataljai is fedezzék fel magukban ezt az érzést.” – zárta sorait a polgármester.

Pontyos Tamás projektvezető arról beszélt, hogy az Új Nemzedék Központ nem most érkezett Veszprémbe. Mint mondta, a szervezet ezer szállal kötődik Veszprémhez, a mai ünnepélyes esemény mögött pedig több évtizedes munka áll. Rengetegen járultak hozzá a sikerhez és a projektvezető bízik abban, hogy hosszútávon élvezhetik a polgárok a közösségi tér nyújtotta lehetőségeket. A helyiség felújítása egy olyan 5 milliárdos projekt részét képezi, mely nem csupán itt, de fesztiválokon és különféle programokon szerte az országban képviselteti magát.

„Az új tér átadása egyben felelősség is. Szeretnénk, ha a közösségi élet bázisaként és tanulási pontként tekintenének ránk a fiatalok, ahová bárki betérhet szórakozni, ismerkedni, vagy játszva, kötetln keretek közt tanulni” – mondta Pontyos Tamás.

Mezei Orsolya, a Közösségi Tér vezetője kifejezte abbéli örömét, hogy a helyszín iránt máris egyre nagyobb az érdeklődés, ezt bizonyította az is, hogy már a megnyitó alkalmával is megtelt a hely. Mezei Orsolya a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Irodájának munkatársaként rengeteg tapasztalatra tett szert, ezeket szeretné most kamatoztatni a Közösségi Tér vezetőjeként.

A megnyitón fellépett Lakner Roberta énekes és két tehetséges veszprémi fiatal, Gyovai Ferenc grafikus és Hajdú Laura jelmezkészítő munkái is kiállításra kerültek. Az ünnepélyes szalagvágást követően egy három perces kisfilmet tekinthettek meg az érdeklődők az újonnan átadott helyszínről.

A szervezők nem is húzták az időt, már a megnyitó alkalmával is műhelyfoglalkozás várta a résztvevőket, de a programok folytatódnak: május 31-én, kedden társasjáték partira, június 1-jén, szerdán pedig tündefülek készítésére hívják a fiatalokat.

Szabó Virág
Domján Attila
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  2024. április 23. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.