Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Legyen öröm a tanulás!

2016. május 21. 12:27
A Kék Madár Alapítvány vehette át idén a Pro Civitate díjat a veszprémi civil nap szombat délutáni megnyitóján a Kossuth utcán.

A Kék Madár Alapítvány a Báthory István Általános Iskolában működik, célja, hogy öröm legyen a tanulás. Weboldalukon így mutatják be magukat:

„Alapvető értéknek a gyermekek nevelése, fejlődése során az önállóságot, autonómiát, toleranciát, kreativitást és a boldogságot tartjuk, miközben siker- és teljesítményorientált a tevékenység.

Ezen értékek alapján azt kínáljuk, hogy családias, szeretetteljes légkörben tanítunk, elsősorban gyermekeket és nem tantárgyakat. Minden gyermeknek biztosítjuk tehetsége kibontakoztatását, és megtanítjuk őket egymással bánni, és együttműködni a nagyobb feladatok megoldásában is.

A “kék madaras” iskola az a hely, ahol a gyerekek megtanulnak tanulni, és a tanulást élvezve fejlődhetnek egyéni ütemük és lehetőségeik szerint.

A tanulás az a folyamat, ahol a gyermek büntetés nélkül cselekedhet, kutathat, csalódhat és fejlődhet. Az alkotó-kreatív személyiség nagy szabadságigénnyel rendelkezik, általában függetlenségre törekszik, kritikus, önálló, kezdeményező, bátor. A Kék Madár Program kreatív gyermek neveléséhez, a kreativitás fejlesztéséhez “pszichológiai védelmet” biztosító környezetet teremt. A kisiskolás gyermekkorban elsősorban a szülő joga dönteni arról, hogy gyermeke milyen módon fejlődjön. Ebben a programban a szülő – gyermek - pedagógus kölcsönösen megtalálják egymás nyugalmát, megbecsülik egymást, és a kölcsönös épülést tekintik alapvető céljuknak.”

A díjat átadó Némedi Lajos alpolgármester a város valamennyi civil szervezetének megköszönte a munkáját.

Jegesné Rémesi IrénJegesné Rémesi Irén

A díjat az alapítvány nevében Jegesné Rémesi Irén vette át. A díjat egy közös alkotás eredményének tartja, amit nem érhettek volna el a diákok, a szülők, a pedagógustársak és a támogatók segítsége nélkül – jelentette ki.

A huszonnyolc civil szervezet részvételével megrendezett civil napon egész napos programok várták az érdeklődőket: délelőtt halfőző versenyt rendeztek, a szervezetek kitelepültek a Kossuth utcára, ahol délután a kulturális területen aktív civilek műsorai szórakoztatták a közönséget.

vehir.hu
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. ma 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.