Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Az élővilág védelmét tűzte ki célul a VKSZ Zrt.

2016. május 19. 15:54
Rovarhotelek telepítésével csalogatná vissza a társaság a rovarokat és a madarakat a városba, hogy az még inkább egy élhető település képét mutassa.

Kiterjedt társadalmi felelősségvállalási programot hirdetett meg 2016-ban a VKSZ Zrt. A társaság szoros és hosszú távú kapcsolatot alakított ki a civilekkel, az összefogás részeként pedig több közösségi kezdeményezést is elindítottak. A cég emellett szeretné az ifjúságot is megszólítani, hogy még inkább magukénak érezzék Veszprém városát, és élményszerűen informálódhassanak a város életének működéséről és a VKSZ Zrt. tevékenységéről.

Ennek érdekében a Kör Alapítvánnyal együttműködve csütörtökön a ZöldLakba hívták a Báthory István Általános Iskola ötödik osztályos tanulóit, hogy közösen készítsenek el néhány rovarhotelt, amelyeket később a város egy-egy pontján helyeznek el. A gyerekek egy rövid tájékoztató során ismerkedhettek meg a parkgondozással, az állatvilággal és a rovarhotelek szerepével, fotók és videók megtekintése után pedig megtervezhették, majd újrahasznosított anyagok felhasználásával megalkothatták a hoteleket.

Rovarhotel (illusztráció)Rovarhotel (illusztráció)

A rovarhotelek telepítésével a VKSZ Zrt. elsősorban a zöldfelület-gazdálkodást akarja megreformálni, és az élővilág védelmét szeretnék szolgálni. Veszprémben rengeteg zöldfelület található, de egy városi környezet mégis csak más, mint az erdő: a rovarok nem természetes közegükben élnek itt, hanem egy mesterségesen kialakított környezetben. A hotelek révén visszacsalogathatjuk őket a városba, és táplálékot biztosíthatunk az áttelepült madaraknak, így reményeink szerint színesíteni tudjuk Veszprém élővilágát – tájékoztatott Bonyhádi Szilvia, a VKSZ Zrt. marketing munkatársa.

A foglalkozáson készült rovarhoteleket a BaBaKo irányításával pénteken helyezik el többek között a Berkenye Tanösvényen, valamint az Erzsébet-ligetben és a Séd-völgyben. A későbbiekben ezeket folyamatosan meglátogatják az iskolások, feljegyzéseket tesznek róluk és beszámolnak tapasztalataikról, melyek alapján a VKSZ Zrt. dönt a további rovarhotelek sorsáról.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.