Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Minden veszprémi véleménye fontos

2016. április 26. 19:43
A tervezett városi fejlesztések kerültek előtérbe a kedd délután, a Cholnoky iskolában tartott lakossági konzultáción.

Városunkban az elmúlt öt év során több olyan, nagy jelentőségű beruházás (belváros rekonstrukciója, Hangvilla vadonatúj épülete) valósult meg, amelyek markánsan meghatározzák Veszprém jelenlegi arculatát. 2014-től más irányt vett, más fejlesztéspolitikai irányba indult el a városvezetés.

Az önkormányzat egy városfejlesztési stratégia készítésén dolgozik, ennek során pedig elengedhetetlen, hogy konzultációt folytasson a helyi lakosokkal.

„Szeretnénk megismerni a veszprémiek véleményét, hogy továbbra is együtt alakíthassuk városunk életét” – mondta el Porga Gyula polgármester.

Jelenleg 11,4 milliárd forint áll az önkormányzat rendelkezésére. A városfejlesztési stratégia elkészítésekor fog eldőlni, milyen fejlesztések valósulnak meg ebből az összegből.

A konzultáción megjelent városlakók éltek is a véleménynyilvánítás jogával. Többek között kifogásolták a tömegközlekedés állapotát, és érdeklődtek a tervezett sportuszoda megépítésének körülményeiről.

A polgármester elmondta: maga is tudja, hogy a tömegközlekedés jelenleg hagy kívánnivalót maga után. A közlekedés korszerűsítésére válaszul felmerült egy intermodális csomópont megépítése, amely összehangolná a vasútállomás és az autóbusz pályaudvar funkcióját, ezen felül pedig több átszállópont is létrejönne a város területén. Kiemelten fontos szempont az autóforgalom csökkentése, az alternatív lehetőségek fejlesztése, ám ehhez elengedhetetlen a tömegközlekedés komfortossá és vonzóvá tétele.

A parkolási kapacitás bővítése érdekében az önkormányzat a Mártírok útján a kórházzal szemben, a Vérellátó mellett tervez kialakítani egy több irányból megközelíthető, többszintes parkolóházat.

A városvezetés indokoltnak tartja a Pápai út és az északi iparterület úthálózatának fejlesztését, emellett terveik közt szerepel a Pápai út Jutasi úttal való összekötése a belső körgyűrű meghosszabbításával, valamint körforgalmak kialakítása a Budapest út – Bajcsy Zsilinszky út – Mártírok útja – Brusznyai Árpád utca kereszteződésénél lévő lámpás csomópont helyén.

A sportuszoda legalkalmasabb helyszíne a Veszprém Aréna mellett lenne, ezt a kérdést csütörtökön fogják végleg eldönteni. A polgármester szerint várhatóan egy év múlva kezdődhetnének el a munkálatok. A sportuszoda mellett egyébként egy jégcsarnok felépítése is szóba került.

Sport témakörnél maradva kérdésként hangzott el, hogy mi lesz az NB3 bajnokságba feljutott futballcsapat sorsa. Porga Gyula elmondta, hogy a veszprémi stadion jelenleg is megfelel minden előírásnak, de ettől függetlenül a bajnoki szezon kezdetéig szeretnék megújítani a futófolyosót és a gyepet, emellett pedig a városvezetés nem titkolt szándéka az is, hogy városi tulajdonba kerüljön át a létesítmény.

A beváros rehabilitációja is folytatódik, a Színházkert és az Erzsébet-liget renovációja is napirenden van, továbbá zajlik a „Húszemeletes” toronyház felújítása is.

A www.konzultacio.veszprem.hu weboldalon minden információt megtudhatnak az érdeklődők a jövőbeli fejlesztésekről.

Szabó Virág
Domján Attila
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.