Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rádupláznak

2016. március 22. 13:59 // Forrás: fotók: clicksforpix
Itthon Budapesten kívül csak a veszprémi Chianti került be a francia konyhát népszerűsítő nemzetközi Goût de France eseménysorozat éttermei közé. A március 21-i est sikeres volt, kedden repetáznak.

Goût de France - Good France elnevezésű ünnepi esemény keretében a világ különböző pontjain, a legkiválóbb éttermek felkért séfjei több fogásos menüt készítenek el március 21-én, így tisztelegve a francia konyha előtt. Az esten a Föld 5 kontinensének 1000 étterme vehet részt, és a veszprémi Chianti az egyetlen vidéki étterem a hazánkból beválogatott 9 közül. A résztvevő éttermekről idén is egy párizsi bizottság döntött.

A hétfői est sikere után akkora érdeklődés volt a veszprémi étteremben, hogy kedd este külön engedéllyel még egyszer szervírozzák a Varga Roland chef által megálmodott menüsort, amely a francia konyhára épül, a szokásos Chiantis csavarral.

A GOÛT DE FRANCE" MENÜ

  • Fogadó bor: Billecart-Salmon extra brut
  • Langyos bouillabaisse-kocsonya petrezselyemhabbal
    William Fevre Chablis, 2013
  • Kacsamell és kacsamáj bigarade chutney-val
    Domaine Des Choix Beaune Premier Cru, 2011
  • Szarvasbélszín vargányás articsókafőzelékkel, vajas kelbimbóval
    Chateau Palmer Alter Ego de Palmer, 2011
  • Roquefortsajt dióval, birssel és szarvasgombával
    Jean Pellissier Chateauneuf- du- Pape, 2007
  • Clafoutis szuflé
    Chateau Mauras, Sauternes, 2011

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.