Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Negyed évszázados a dózsavárosi polgárőrség

2015. november 27. 20:10
A kilencvenes évek elején a bűnözés miatt elkerülték, mára az egyik legbiztonságosabb városrész. A környék polgárőreit a barátság köti össze, péntek este jubileumi közgyűléssel ünnepeltek.

A Dózsa Polgárőrség 1990 novemberében alakult lakossági kezdeményezésre. Ebben az időben a városrész közbiztonsága rendkívül rossz volt, itt működött a hagyományos lengyel piac a nemzetközi feketegazdasággal és kereskedelemmel, rendszeresek voltak a lopások, csalások, betörések, a prostitúció szintén virágzott - elevenítette fel a kezdeteket Kórosi Tibor, az egyesület elnöke, aki szerint ezen a helyzeten a Dózsa Polgárőrség megalakulása a rendőrségi jelenlét sűrítésével sokat segített.

beszédet mond kórosi tiborbeszédet mond kórosi tibor

Elmondta: az egyesület jól szervezett szakmai háttérrel több ezer órás járőrtevékenységgel kezdett láthatóvá válni, aminek hatására a statisztikai adatok szerint is a bűnözői körök át tették tevékenységüket más városrészekre.

Az ünnepi közgyűlésen a városvezetés részéről Hegedűs Barbara, Halmay György és Takács László is tiszteletét tette, akik az egyesület biztonságban és a közéletben mutatott szereplését dicsérték, valamint emlékplakettek átadásával köszönték meg munkájukat. Ipsits Csaba, a veszprémi rendőrkapitányság ezredese és Hajdár József, a megyei Polgárőr Szövetég elnökségi tagja szintén beszédet és köszönetet mondott az egyesület tagjainak.

Takács László emléklapok átadása közbenTakács László emléklapok átadása közben

A Dózsa Polgárőrség rendszeresen részt vesz a városrész közéletében és kulturális programjaiban. Jelentős önkormányzati támogatásban részesülnek, amelynek munkáját folyamatosan segítik. Jelenlegi taglétszámuk 32 fő, pártolói tagságuk eléri a 100 főt. Azt mondják, sikeres működésük alapja a barátság, ahhoz pedig, hogy a jövőben is így működjenek, fiatalításra lenne szükség.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.