Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Átépítik a vasútállomást

2015. augusztus 26. 15:17 // Forrás: mti
Részben kétvágányú lesz a Székesfehérvár és Veszprém közötti vasútvonal, a felújítás megkapta az építési engedélyt, a vasúthatósági engedély folyamatban van - válaszolta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Mesterházy Attila (MSZP) képviselő kérdésére.

A szocialista képviselő „Mikor várható a Székesfehérvár — Veszprém vasútvonal korszerűsítése?” címmel tette fel írásbeli kérdését. A miniszter a válaszában kifejtette, hogy Székesfehérvár-Várpalota és Hajmáskér-Veszprém állomások között megépítik a második vágányt.

A projekt része a várpalotai, a hajmáskéri, az ajkai és

a veszprémi állomás teljes átépítése.

Külön szintű gyalogos és közúti átjárókat alakítanak ki és kiépítik az ETCS vonatbefolyásoló rendszert. A várpalotai vasútállomás korszerűsítésének terveit egyeztetik a 8-as számú főút tervezett nyomvonalával. Emiatt a vágányhálózatot kismértékben korrigálni kell.

A veszprémi vasútállomást is átépítikA veszprémi vasútállomást is átépítik

"A felújítás általános jelleggel magában foglalja az állomási biztosítóberendezések korszerűsítését, amellyel növelhető a forgalombiztonság. E fejlesztés természetesen Veszprém állomáson is megvalósul" - jelezte a miniszter.

A felújítást a tárca az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) forrásainak felhasználásával tervezi. A kivitelezés a pályázati forrás elnyerése után kezdődhet meg.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.