Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Táborozást és étkezést biztosítanak a gyerekeknek

2015. július 2. 14:37
Idén is biztosítja a nyári napközis táboroztatást és a nyári gyermekétkeztetést az önkormányzat.

A két szolgáltatásról Némedi Lajos alpolgármester számolt be csütörtök reggel a tábornak helyt adó Táncsics Mihály Szakközépiskola udvarán.

Némedi LajosNémedi Lajos

A napközis tábort először 2007 nyarán szervezte meg az önkormányzat, ami önként vállalt feladataként azóta is minden évben lehetővé tette a gyerekek nyári napközis kikapcsolódását – ezzel tehermentesítve a szülőket is. Az idén június 29. és július 31. között öt héten át fogadják az 1-7. osztályt végzett tanulókat a Táncsicsban. A jelentkezés feltétele volt, hogy a gyerek veszprémi bejelentett lakcímmel és itt működő általános iskolában tanulói jogviszonnyal rendelkezzen.

Az 1500 (speciális étrend esetén 1600) forintos térítési díj ellenében napi háromszori étkezést, valamint 7 és 16 óra között állandó orvosi és tanári felügyeletet biztosítanak a gyerekeknek, akik különböző sport- és kulturális programokon is részt vehetnek.

Az idén összesen 291 fő – jellemzően alsó tagozatos tanuló – jelentkezett, naponta átlagosan 101-141 közötti létszámra számítanak, a létszámtól függően 9-11 pedagógus foglalkozik a fiatalokkal. A Veszprémben működő 11 általános iskola mindegyikéből érkeznek a gyerekek, a legnagyobb létszámban, 101 diákjával a Deák képviselteti magát. A résztvevők többek között a fűzfői bobpályát, a zirci arborétumot, a veszprémi állatkertet is felkeresik, valamint strandolnak is a Balatonnál – ottjártunkkor éppen moziba készülődtek. A tábor összesen kilencmilliós költségéből ötmillió forintot az önkormányzat saját költségvetéséből biztosít.

A tábor résztvevőinek a Bakony Gaszt Zrt. biztosítja az étkezést, ahogy a nyári gyermekétkeztetést is ők szolgáltatják a hátrányos helyzetű, rendszeres gyermekvédelmi kedvezménye jogosult kiskorú gyermekek számára, akik június 22. és augusztus 19. között 43 munkanapon juthatnak ingyen ebédhez. Összesen 88 család 169 gyermeke érintett, akik számára 6072 adag ebédet főznek meg a Bakony Gaszt szakácsai. Az ebédet 11:30 és 13:30 között a Jendrassik-Venesz iskola konyhájában adják ki, azt helyben is el lehet fogyasztani, illetve éthordóban haza is lehet vinni. A nyári gyermekétkeztetés 2,7 millió forintos költségéből 1,7 milliót az állami költségvetés térít.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. ma 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. tegnap 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. ma 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  tegnap 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.