Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nyílt hallgatói levél a rektorhoz

2015. június 16. 15:42 // Forrás: uveghokblog.tumblr.com
Az ÜvegHÖK elnevezésű blogon megjelent poszt azt ajánlja Friedler Ferencnek, üljön le a számítógépe elé és gépelje be a lemondását. "Az emberi sértődöttség mindig rossz döntéseket szül" – írják.

Nyílt hallgatói levél dr. Friedler Ferenc rektor úrnak

Kedves Ferenc!

Ne haragudjon, hogy nem szólítjuk a tisztségéhez illő módon, de ebben a néhány órában elvesztette a PANNON EGYETEM hallgatóinak megbecsülését. Ez ugyebár Ön által is borítékolható tény. Kedves Ferenc! Ezt mégis, hogy gondolta? Persze, tudjuk. A MIK Kari Tanácsa döntött így nagyon bátor, titkos szavazással. Minden tiszteletünk az övék, ahogy az öné is. Sikerült egy komoly oktatói, kutatói, de leginkább egy egyetemi vezetői pályafutást megkoronáznia egy ilyen viccnek is illő lépéssel. Őszintén megmondjuk, nem vártunk sokat öntől a hivatali ideje alatt, hiszen egy olyan kar vezetői székéből állt fel, amely a legkevésbé sem foglalkozott soha olyan elhanyagolható tényezőkkel, mint az ember. Ne haragudjon, hogy így fogalmazunk, de önök megálltak az egyesek és a nullák végeláthatatlan erdejében és most bizonyították ismét, hogy nem látnak tovább a monitoruknál.

Kedves Ferenc! Nem Ön szajkózta nekünk éveken át, hogy milyen fontos a PANNON EGYETEM egysége? Nem ön emelte fel a hangját a régió vezető egyeteme cím megszerzése mellett? Nem ön kívánt különböző egyetemektől megszerezni karokat, oktatási egységeket, hogy ezzel is növelje a PANNON EGYETEM ütőképességét a felsőoktatásban? Mi változott, kedves Ferenc? Önnek nem tanították meg gyermekkorában azt a mondást, hogy nem piszkítunk oda, ahonnan enni kaptunk? Most, hogy a Műszaki Informatikai Kar szépen megkapta, amire vágyott, szépen odébbállnak, mert felmerült a lehetősége egy esetleges elszámoltatásnak? Újabb közhely jön, kedves Ferenc, egyenesen az önök vágyott egyetemének szentírásából (nem szó szerint): Végül mindenki megkapja, ami neki jár! Ez ugyanúgy igaz a jó emberekre és azokra is, akik valami bűnt követtek el. A továbbállással csak az időt lehet húzni. Nem gondolja, hogy emelt fővel kellene kiállnia az eddig meghozott döntései mellett és komoly érveléssel megvédeni azokat ahelyett, hogy elfut?

Minden egyes adandó alkalommal kiállt a minőségi oktatás mellett, amelynek alanyai – az önök számára sajnálatos módon – a hallgatók voltak. Most ezeknek a hallgatóknak a hátába készülnek tőrt döfni, kedves Ferenc. Megkérdeztek akár egy hallgatót is, hogy mi erről a véleménye? Akar-e bárki közülük a Pázmányon diplomát szerezni, mikor az ország első számú műszaki informatikai karára jelentkezett, amelyet Veszprém város kincse, a PANNON EGYETEM hozott létre és működtetett? Bárgyú dolog azt hinni, hogy ezt az intézményt adott személyek hozták létre. Segítünk. Az intézményt azért tudták létrehozni, mert az állam, cégek és magánemberek energiát és pénzt fektettek az önök álmának megvalósításába. Ezt soha ne felejtse el, kedves Ferenc!

Legjobb védekezés a támadás, ugye kedves Ferenc? Hallgatói körökben máris terjed a pletyka, hogy a leendő rektor és kancellár csak a MIK pénzére pályázik, és ezért van a leválási kezdeményezés. Kedves Ferenc, Ön is tudja, hogy ez az új rektor részéről is kivitelezhetetlen lenne. Egy ekkora mértékű lopást nem hagyhatna szó nélkül az Emberi Erőforrások Minisztériuma sem! Az emberi sértődöttség mindig rossz döntéseket szül. Kérjük, gondolják át még egyszer és vegyék figyelembe a hallgatók véleményét is!

A PANNON EGYETEM jelenlegi és volt hallgatóiként egyetlen javaslattal szeretnénk élni, amelyet ha megfogadnak, valószínűleg nem nézi le Önöket a közvélemény ennél is jobban. Üljenek le a számítógép elé, gépeljék be a felmondásukat, amelyben azt is leírják, hogy az önös érdekeiket helyezték előtérbe a PANNON EGYETEM és hallgatóik érdekeit figyelmen kívül hagyva!

Köszönettel:

a PANNON EGYETEM-re felvételt nyert és oklevelet PANNON EGYETEM néven megszerezni kívánó hallgatók

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.