Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Képet kaptak az adományért

2015. április 24. 19:25
A városházán tartott Aut-karton kiállításon gazdára talált alkotások hivatalos átadóját tartották meg péntek délután az AutiSpektrum Egyesület székhelyén.

Az Aut-kartonok olyan alkotások, aminek az egyik felére autizmussal élő gyermekek rajzoltak, a másik oldalára pedig az egyesület által felkért olimpikonok, írók, zenészek, művészek tették le kézjegyüket - ismertette Brokés Judit, az AutiSpektrum Egyesület elnöke. A kiállítás alkalmával mintegy száz alkotás mutatkozott be a városházán, ezek közül 27 a pénteki hivatalos átadó alkalmával került új gazdájához. Az alkotásokért ajánlott adomány minimálisan ötezer forint volt. A felajánlott összeget az egyesület foglalkoztatójának felújítására fordítják.

Brokés Judit köszöntötte a megjelenteketBrokés Judit köszöntötte a megjelenteket

A statisztikai mérések alapján minden századik gyermek érintett az autizmussal, a többség diagnózis nélkül - ismertette érdeklődésünkre az egyesület elnöke, hozzátéve: gyakran tévesen diagnosztizálják a betegséget. “Két éve alakult AutiSpektrum Egyesület azzal a céllal, hogy az érintettek számára egy támogató közösséget teremtsen, a hiányzó ellátási területeket pótolja, a kicsiknek fejlesztéseket, a szülőknek pedig képzéseket biztosítson” - hangoztatta Brokés Judit.

Debreczeny Zoltán alkotott és vásárolt isDebreczeny Zoltán alkotott és vásárolt is

Aut-kartonok megalkotásában részt vett többek között a veszprémi festőművész, Debreczeny Zoltán, a Petőfi Színház színészei, Módri Györgyi és Máté P. Gábor, vagy éppen az MKB-MVM Veszprém kézilabdacsapat játékosai. A kezdeményezést segítette még a teljesség igénye nélkül: Kulka János, Stohl András, Kovacsics Anikó, Farkas Bertalan, Kern András, Gyurta Dániel, Halász Judit, Erdei Zsolt, Cseh László.

Az aut-kartonok megvásárlásával ön is segíteheti az egyesület tevékenységét, további információ itt kérhető.

Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.