Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Találd ki Veszprémet - metró a városban

2015. március 13. 15:48 // Forrás: Leadkép: hdwyn.com
A járat Balatonalmádit kötné össze Jutaspusztával. Az ötletet egy megtörtént eset inspirálta.

Találd ki Veszprémet sorozatban hihetetlen és hihető ötleteket gyűjtünk össze Veszprémmel kapcsolatban. Egy kikötésünk van, ne vegyük magunkat túl komolyan!

Egy városi legenda szerint a belvárosi Metro kocsmába pár éve egy külföldi pár érkezett nagy csomagokkal, és a földalattira szerettek volna felszállni. Állítólag hamar távoztak, miután észrevették, hogy ez nem az a hely, amit keresnek.
Továbbfűzve a gondolatot, képzeljük csak el: mennyire jó dolog volna, ha városunknak lenne egy saját metróhálózata!
Hogy ne csak a veszprémieknek jusson a jóból, Balatonalmádit és Szentkirályszabadját is bevettük a buliba.

Terveink szerint a balatonalmádi vasútállomás aluljárójából nyílna az első (vagy utolsó, attól függ, honnan indulunk) megálló, amolyan összeköttetésként, hiszen innen a busz és a vasút sincs nagy távolságra. Tehát amint felszállunk, roboghatnánk is tovább, egészen Szentkirályszabadjáig, ahol a faluközpontban lenne a következő megálló- mondjuk a buszmegálló és a vendéglátóegység között. Innen továbbhaladva a földalatti roppant mód felgyorsulva meg sem állna a korábban említett vendéglátó egységig- igen a Metróig. Itt, ha beszállunk, nem sok idő telne el a következő állomásig, hiszen a Kossuth utcai aluljáró lenne az -indokolt, mert nincs messze a buszpályaudvar. Innen egy extra kitérőt téve persze nem állna meg máshol a földalatti, mint a Veszprém Arénánál - itt közel a hipermarket és a sportlétesítmény is. A Haszkovó buszforduló lenne a következő állomás, egyértelmű, hogy miért. Innen már csak egy megálló lenne, Jutaspuszta.

A mi kis metrónk így összesen mintegy 20 kilométert járna be síneken, és tippjeink szerint 20 perc alatt teljesítené is a teljes távot.

A jegyek és bérletek árai ugyanannyiba kerülnének, mintha csak a helyijáratosra vennénk, de aki csak ezt használná, természetesen válthatna külön metróbérletet is. Nyáron biztosan sok turista jönne vele a Balatonpartról. Ön használná? Mi biztosan.

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.