Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

3,3 millió forint a sérült gyermekeknek

2015. február 28. 20:42
Közel 3,3 millió forint érkezett a Veszprémi Fenyves Erdő Gyermekotthon bankszámlájára szombat este a Hangvillában kiállított Pannonia motor elárverezéséből.

A Pannónia T5 típusú veterán motorkerékpárt már hónapok óta bárki megcsodálhatta a Hangvilla kávézó kirakatában egészen szombat estig, amikor is egy zárt licit keretében elárverezték a Veszprémi Motoros Egyesület által restaurált több mint 40 éves járművet.

A 3 millió 270 ezer forint három licitáló nagylelkűségének köszönhető, ugyanis a legmagasabb ajánlatot tevő Nitroterv Kft. 2 millió forintos ajánlatával megnyerte volna a licitet, ám Kovács Zoltán ügyvezető igazgató a Gyermekotthon bankszámlájának gyarapítása érdekében újra felajánlotta a motort. Strenner Antal 710 ezer forintot ajánlott a Pannoniáért, ám Ő is a további árverezés mellett döntött, végül Molnár István 560 ezer forintért vihette haza a teljesen felújított járművet.

Molnár István és a Pannonia T5Molnár István és a Pannonia T5

A 3,3 millió forinton felül az is támogathatta a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézmény Veszprémi Fenyves Erdő Gyermekotthon lakóit, aki jegyet váltott a szombat esti gálaestre, ugyanis a műsorokra szóló belépők árából befolyó összeg teljes egészében az intézménynek ajánlották a szervezők. A támogatást speciális fejlesztő eszközök beszerzésére fordítják.

Porga Gyula veszprémi polgármester köszöntőjében a közösség és csapat fontosságára hívta fel a figyelmet. Szerinte a hosszú élet egyik titka az, ha a mindenki mögött van egy olyan társaság, akikkel jól érezhetjük magunkat. A Veszprémi Motors Egyesületet a motorozás iránti szeretet tartja össze, ám Ők továbbléptek ezen, és úgy döntöttek, hogy erejükből még jótékonykodnak is. A történet a polgármester szerint ezért nem is szokványos, hiszen civil szervezetek nem sűrűn jótékonykodnak.

„A Veszprémi Motoros Egyesület a szemünk előtt lett naggyá”- fogalmazott. A polgármester reméli, hogy az egyesület példája másokat is megérint annyira, hogy segítségnyújtásra nyújtsák a kezüket oda, ahol valóban szükség van rá.

Porga GyulaPorga Gyula

A jótékonysági rendezvényen Porga Gyula köszöntője után a fogyatékkal élők Esőtánc című műsorukat adták elő, majd a Kid Rock and Roll tánccsoport produkciói következtek.

Az esőtáncAz esőtánc

Kid Rock and RollKid Rock and Roll

A táncos előadások után Stefancsik Annamária és Zayzon Csaba, a Pannon Várszínház művészei énekeltek, majd a magyar motorkerékpár gyártásról vetítettek rövidfilmet.

filmvetítésfilmvetítés

Az estet a licitre jelentkezők és a motorépítésben résztvevők közös vacsorája zárta a Hangvilla éttermében.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.