Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A térfigyelő hálózat is fejlődik a belvárosban

2015. február 28. 12:43
Több, mint 700 millió forintból valósul meg a belvárosi funkcióbővítő rehabilitáció második üteme, melyet 567,5 millióval támogat az Európai Unió és a magyar állam.

– A projekt célja a területek olyan integrált megújítása, amely érdemben hozzájárul ahhoz, hogy város társadalmi és gazdasági aktivitása fokozódjon – nyilatkozta lapunknak Ferenczy Gábor, a Pro Veszprém Kft. ügyvezetője.

A fejlesztés során megújul a Fortuna, a Gizella és a Sarolta udvar, továbbá a Hangvilla, az OTP és a Kossuth utca 21-es számú épület melletti, valamint a vásárcsarnokkal szembeni terület a Jutasi úton. Külsőleg teljesen felújítják a zeneiskolát, amely visszakapja az eredeti formáját, és átépítik az előtte lévő teret. E területeken a közbiztonság erősítése céljából térfigyelő hálózat épül ki.. Látványosan megújul a Vár Áruház homlokzata, amelynek déli homlokzata festett, hőszigetelő üvegburkolatot, a többi homlokzata a „Lepény” épülethez hasonló szálcement burkolatot kap. Valamennyi felújítandó terület közelében molinót helyeztek el, melyek látványképekkel és adatokkal mutatják be a beruházást. – beszélt a részletekről Kántor Miklós, a Pro Veszprém Kft. műszaki menedzsere.

Mint általában a többi európai uniós támogatással megvalósuló integrált város-rehabilitációs projekt, ez is tartalmaz úgynevezett „soft” elemeket, melyek kiegészítik az infrastrukturális fejlesztéseket. A Kabóca Bábszínház által tavaly szeptemberben megrendezett Nemzetközi Mesefesztivállal kezdődött a projekt, amely - a váratlanul elhúzódó közbeszerzési folyamatok lezárását követően hamarosan induló – közterületi fejlesztésekkel nyáron fog befejeződni.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.