Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Házasság hete a megtartó hűség jegyében

2015. február 2. 14:52
A tavalyi siker után idén február 8 -15 között rendezik meg a Házasság Hete kampánysorozatot Veszprémben, melynek középpontjában idén a megtartó hűség áll.

A házasság hete kampánya arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy az egészséges házasság milyen fontos, és egyben milyen előnyös is az egész társadalom számára. Az Egyesült Királyságból indult kezdeményezés fő célkitűzése, hogy újszerű, és kreatív módon mutassa be azokat az értékeket, melyek alkalmazása sikeressé és örömtelivé teheti a házasságokat.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere elmondta, hogy a programsorozat megrendezése nem egyetlen veszprémi intézményhez tartozik, hiszen idén a Családsegítő Központ, a Városi Művelődési Központ, a Katolikus Érsekség Családpasztorációs irodája és a Veszprém TV közösen fogott össze.

Porga GyulaPorga Gyula

Porga Gyula szerint a rendezvénysorozat fókuszába a hűség kerül, ami azok közé az alapvető emberi tulajdonságok közé tartozik, melyeket gyakran elfelejtünk, vagy keveset beszélünk róluk - legyen akár szó egy személyhez, egy városhoz, egy eszméhez, vagy egy nemzethez való hűségről. A sorozat erre a fontos értékre kívánja felhívni a figyelmet.

Bálint Bánk családterapeuta szerint a hűség általános megítélése az utóbbi években sokat változott, az élet bizonyos területein bizony le is értékelődött. „Ami iránt elköteleződünk, az valamennyire a személyiségünk és identitásunk részévé is válik, gondolok itt hivatásra, nemzeti hovatartozásra vagy házas mivoltunkra” - fogalmazott.

Bálint BánkBálint Bánk

A családterapeuta és szakpszichológus elmondta, hogy a hűség megtartó eleme a kitartás, melyet a gyerekkortól tanulunk, és személyiségünk jelentős vonása.

Ezt egész életünk során gyakorolhatjuk és fejleszthetjük. Szerinte a kitartás csak akkor valósulhat meg, ha sok energiát fektetünk a vállalásunk fenntartására, és ellenállunk a könnyű sikereket ígérő kísértésének. Ehhez szükséges az is, hogy a házasságon belüli esetleges kudarcokat és problémákat ne a kapcsolat végének éljük meg, hanem egy közösen megoldandó feladatként tekintsünk rájuk.  

Idén veszprémi kezdeményezésként a szervezők a legnagyobb közösségi oldalon hoztak létre egy oldalt, ahova minél több esküvői fotót várnak. A rendezvényhez a helyi televízió is csatlakozik, amelynek stúdiójában február 12-én mások mellett Fazekas Nándor veszprémi kézilabdázót és feleségét látják vendégül. A hét záró rendezvényeként február 15-én Márfi Gyula érsek házaspárokat áld meg a Szent Mihály-bazilikában.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. ma 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. ma 11:40 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.