Az év rendőre

Tizenkilencedik alkalommal adtak át kitüntetéseket és elismeréseket a Veszprém megyében dolgozó rendőröknek.

A Rendőrség Napja alkalmából tartotta ma ünnepi állománygyűlését a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság.  A cél, hogy erősítsük a közösség összetartozását és számot vessünk az elmúlt időszak eredményeivel és hibáival. Így láthatjuk, kik voltak az elmúlt időszak élharcosai - hangzott el. Egy József Attila szavalat után a Dózsa György Általános Iskola diákjai adtak elő mazsorett táncbemutatóból, versmondásból és humoros "rendőr-sztorikból" álló műsort.

A díjátadás első elemeként az egymás munkájának elismerése, megbecsülése a további együttműködés sikerének zálogaként dr. Lauer János tűzoltó ezredes úr, a Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője emléktárgyat adományozott Dr. Bolcsik Zoltán  dandártábornok Úrnak.

Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke „PRO COMITATU” díjjal ismerte el Váradi Károly nyugalmazott rendőrezredes, volt rendészeti igazgató munkásságát.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Főigazgatója tárgyjutalomban részesítette Csuhanics József  őrnagyot a főkapitányság közrendvédelmi osztályának kiemelt főelőadóját. Az elismerést dr. Horváth Zoltán úr, a Régió Igazgatója adta át.

Az országos polgárőr szövetség elnöke, dr. Túrós András a „Polgárőr Érdemkereszt” arany fokozatát adományozta dr. Ipsits Csaba alezredesnek, az ajkai rendőrkapitányság vezetőjének, továbbá Makkos Róbert századosnak, a sümegi rendőrőrs parancsnokának. Az elismerést a megyei polgárőr szövetség elnöke, Kovács Imre adta át.

A rendőrség napjának megünnepléséhez immár hagyományosan hozzá tartozik „Az év rendőre” cím adományozása. A Veszprém Megyei Közbiztonságért Közalapítvány Kuratóriuma a „Veszprém Megye Rendőre” címet az alábbi szakmai indoklással ítélte oda Stumpf Attila  főtörzszászlósnak, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság, szolgálatparancsnokának:

„Kiemelkedő és áldozatos szakmai tevékenységet végzett, mely nagymértékben hozzájárult a Balatonfüredi Rendőrkapitányság területén, az ismertté vált bűncselekmények számának jelentős csökkenésében. Az állomány és a lakosság ismeri és elismeri magas szintű munkáját.„

A díjat Lasztovicza Jenő, a Megyei Közgyűlés Elnökét, valamint Horváth Endre nyugállományú rendőr ezredes, a Kuratórium Elnöke adta át.

Veszprém Város 2009-ben alapította a Város „Év Rendőre” Díját, s most második alkalommal választották meg az „Év Rendőrét.” A díjat Debreczenyi János, Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere adta át Tóth Gábor hadnagynak, a városi körzeti megbízotti alosztály vezetőjének.

Az Országos Rendőrfőkapitány Úr dicséretben és jutalomban részesítette a megyei Bűnügyi Osztály állományából:

Pogány Péter alezredes osztályvezetőt,

Tóth Károly  alezredes kiemelt főreferenst

Dülk Károly őrnagy kiemelt főreferenst

Az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatója dicséretben és jutalomban részesítette:

Gőnye Tamás  alezredes kiemelt főnyomozót,

Erdei Tibor  őrnagy kiemelt főnyomozót,

Pataki Szabolcs  őrnagy kiemelt főnyomozót.

Veszprém Megye Rendőrfőkapitánya dicséretben és jutalomban részesítette

Dr. Linczmayer László  századost a Balatonfüredi Rendőrkapitányság megbízott osztályvezetőjét,

Dr. Rozsos Gábor őrnagy kiemelt főnyomozót,

Szöllöskei Szabolcs őrnagy kiemelt főnyomozót,

Herczeg Gábor Sándor  százados kiemelt főnyomozót,

A „Rendőrség Napja” Alkalmából:

Az Igazságügyi és Rendészeti Miniszter főtanácsosi címet adományozott Derzsy Péter  ezredes Bűnügyi Igazgató Úrnak.

Az Országos Rendőrfőkapitány dicséretben és jutalomban részesítette Jaksics Tamás  zászlóst az Ajkai Rendőrkapitányság körzeti megbízottját, soron kívül előléptette  főhadnaggyá Farkas Péter hadnagyot, a Közrendvédelmi Osztály kiemelt főelőadóját.

Az Igazságügyi és Rendészeti Miniszter dicséretben és jutalomban részesítette:

Molnár Tibor főtörzszászlóst a Tapolcai Rendőrkapitányság körzeti megbízottját

Az Országos Rendőrfőkapitány kiemelkedő munkája elismeréseként soron kívül előléptette példamutató munkája elismeréseként rendőr alezredessé:

Szabó Gyula őrnagyot, a Gazdaságvédelmi Osztály osztályvezetőjét

Dr. Zombor-Marx Helga őrnagyot a Veszprémi Rendőrkapitányság Hivatalvezetőjét.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatója dicséretben és jutalomban részesítette a DADA és ELLEN-SZER programok sikeréért kifejtett tevékenysége elismeréséül Budai Tibor törzszászlóst a Balatonalmádi Rendőrkapitányság körzeti megbízotti csoport vezetőjét.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatója dicséretben és jutalomban részesítette: Dr. Mahunkáné Horeczki Andrea Mária századost az Igazgatásrendészeti Osztály kiemelt főelőadóját.

Dr. Bolcsik Zoltán dandártábornok, Veszprém megye Rendőrfőkapitánya dicséretben és jutalomban részesített 16 munkatársat, előmenetelében soron kívüli előrelépéssel jutalmazott 12 dolgozót.

Csizmadia Gábor ezredes, Rendészeti Igazgató kiemelkedő munkájuk elismeréséért dicséretben és jutalomban részesítette a VMRFK 8 dolgozóját.

Derzsy Péter ezredes, Bűnügyi Igazgató kiemelkedő munkájuk elismeréséért dicséretben és jutalomban részesítette a VMRFK állományának 7 tagját.

Dr. Giczi Róbert ezredes, a Rendőrkapitányság Vezetője kiemelkedő munkája elismeréséért dicséretben és jutalomban részesített 11 főt, soron kívül előléptette az állomány 4 tagját, valamint egy fizetési fokozattal magasabba sorolt egy rendőrt.

Hirdetés ˑ
A veszprémi hírportál
2014. december 19., péntek
Viola névnap