Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
13°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
13°C

Vadászok támogatták a Csolnoky Megyei Kórházat

2024. május 3. 15:33
Az Országos Jótékonysági Vadászegylet a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány részére adott át egy milliós értékű légzéstámogató rendszert. A vadászoknak nem ez volt az első jótékonysági akciója, már tizenegyedik éve segítik a hazai kórházakat.

Decemberben tartották azt a jótékonysági vadászatot, aminek keretében idén rekordösszeg, több, mint 50 millió forint gyűlt össze a hazai kórházaknak. Ennek egy részéből Veszprém vármegyében a megyei kórház koraszülött osztályt támogatták, az adomány jelképes átadását pedig pénteklen délelőtt tartották a Gizella Hotelben.

Az eseményen Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászegylet vezetője elmondta, 2013 óta tartanak jótékonysági vadászatokat, a tizenegy év alatt pedig már 221 millió forintot sikerült összegyűjteni – többször olyan adományozóktól is, akik nem érintettek a vadászatban – ebből 400 darab orvosi eszközt sikerült megvásárolni a magyar kórházaknak, ezzel pedig közvetlenül 185 ezer beteg gyermek gyógyulásához járultak hozzá.

A képen balról jobbra: Dr. Töreki-Vörös Ibolya, Győrffy Balázs, Fejes László, Dr. Tenk LászlóA képen balról jobbra: Dr. Töreki-Vörös Ibolya, Győrffy Balázs, Fejes László, Dr. Tenk László

Idén több, mint 50 millió forint gyűlt össze, amiből 1,3 millió forintért a veszprémi kórháznak vásároltak légzéstámogató rendszert, kifejezetten a koraszülött gyermekek részére.

Az idei jótékonysági vadászatban partnerként a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is részt vett, a szervezet részéről Győrffy Balázs elnök úgy fogalmazott, fontosak az ilyen társadalmi szerepvállalást megtestesítő programok, hiszen ezzel nem csak a magyar kórházaknak segítenek, de a saját tevékenységükre is felhívják a figyelmet. Ez azért is fontos, mert az utóbbi időben a radikális természetvédők számos olyan tévhitet is elterjesztettek a környezetvédelemről, ami köszönőviszonyban sincs a valósággal és hátráltatja az ő munkájukat is.

Dr. Tenk László főorvos, a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány elnöke ezután arról beszélt, hogy már huszonkét éve működnek olyan központok az országban, amelyek a koraszülött gyermekeknek segítenek, szám szerint nyolc, amiből az egyik Veszprémben van.

Magyarországon évente átlagosan 7000 esetük van, ebből 3500 Budapesten és 3500 vidéken. Veszprémben évente 100-120 esethez mennek, a két évtized alatt pedig körülbelül 3000-szer riasztották őket és csupán egy esetben hunyt el a csecsemő, mindenki mást sikerült megmenteniük.

A mostani légzéstámogató rendszer is ezt a munkát fogja segíteni, amit már be is üzemeltek az osztályon.

Dr. Töreki-Vörös Ibolya, a megyei kórház főigazgatói tanácsadója, korábbi főigazgató az átadón megköszönte a vadászok adományát, ahogy fogalmazott, minden fillér számít az intézményben, ami így még biztonságosabban tudja segíteni a munkát.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Ismét adománnyal segítette a veszprémi kórházat a Lions Club Csolnoky Ferenc Kórház Ismét adománnyal segítette a veszprémi kórházat a Lions Club A Veszprém Lions Club három, együttesen közel 3 millió forint értékű modern műtőlámpát adományozott a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház Szülészeti-Nőgyógyászati Osztályának. 2024. március 7. 13:39 Egyszülős családokat támogattak Egyszülős családokat támogattak Tíz szülő vehetett át ajándékcsomagot kedden az Arénában az Egyszülős Központ jóvoltából. 2023. december 20. 14:36 Veszprémi védőháló Böjte Csaba gyermekotthona felett Veszprémi védőháló Böjte Csaba gyermekotthona felett Amikor a világjárvány nem gátolta a szabad mozgást, Veszprémből minden év decemberében elindult egy furgon egyenesen az erdélyi Kovásznába, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által alapított Boldog Apor Vilmos Ház gyermekotthonba megrakodva adományokkal. Romániában jelenleg viharos időszakukat élik Csaba testvér karitatív szervezetei, a veszprémi segítség viszont idén sem marad el. Sőt, a helyi vállalkozók és magánemberek adományait idén már ismét személyesen viszik ki Erdélybe. 2023. november 29. 11:41 Csomagokkal támogatja az iskolakezdést a Katolikus Karitász Csomagokkal támogatja az iskolakezdést a Katolikus Karitász Az iskolakezdés terheit csökkenti a Katolikus Karitász, akik a főegyházmegyében több mint félezer diáknak segítenek. 2023. szeptember 13. 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.