Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 12. Pongrác
Veszprém
19°C
2024. május 12. Pongrác
Veszprém
19°C

Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban

2024. április 20. 14:15
Veszprémben rendezik meg a hétvégén a 13. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny döntőjét.

A rangos megmérettetést a Csermák Antal Zeneiskola látja vendégül. A versenyen zongora tanszakos tanulók mérik össze képességeiket párosban, hét korcsoportban. A döntőre az ország minden részéről érkeztek a fiatalok és tanáraik, akik februárban a területi döntőkről jutottak tovább a legjobbak közé. 

A versenyzők korosztályonként 5-8 perces műsorokkal készültek, a produkciókat szakértő zsűri értékeli. Az értékelés során az együttjáték, a hangzás és szólamok közötti arányok, a zenei megvalósítás, a technikai felkészültség és az előadói készségek adják a fő értékelési szempontokat.

A háromnapos versenysorozatot péntek délelőtt nyitották meg, a város képviseletében Halmay Gábor önkormányzati képviselő köszöntötte a vendégeket. Halmay felvillantotta a zeneiskola történetét, amelyet 1916-ban, a világháború kellős közepén közadakozásból alapítottak a veszprémiek, akik számára a világégés közepette is a jövő megalapozása volt a legfontosabb. Az intézményt a város ennek megfelelően nagy becsben tartja, amikor a Modern Városok Programban lehetőség adódott nagyobb forráshoz jutni, magától értetődő volt, hogy az iskola felújításának részesülnie kell a programból. 

Halmay a tavalyi Európa Kulturális Fővárosa szezonnal kapcsolatban megjegyezte: Veszprémre mindig is jellemző volt a kulturális pezsgés, és ez nem ért véget 2023-mal, hanem folytatódik, mert Veszprémben stratégiai pontként tekintünk a kultúrára. 

Az országos döntő eredményeit vasárnap délelőtt hirdetik ki a Csermák Antal Zeneiskolában.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
A múltba enged betekintést Öskün a helytörténeti kiállítás A múltba enged betekintést Öskün a helytörténeti kiállítás Szombat délelőtt ünnepélyes keretek között megnyílt a helytörténeti kiállítás, a Mecset utca 11. szám alatt. Sokak munkája a ház, hatalmas összefogás eredménye, de akit mindenképpen ki kell emelni a gyűjtemény összehozása kapcsán, az Magyar Józsefné Ilus. ma 10:54 Az ünnep képes jövőt teremteni Az ünnep képes jövőt teremteni A Veszprémi Főegyházmegye társvédőszentjének, Boldog Gizellának tiszteletére Dr. Udvardy György érsek tartott szabadtéri szentmisét Veszprémben a Szentháromság téren, szombat délelőtt. A misét követően Fekete Gyöngyi, a Veszprémi Főegyházmegye Családpasztorációs Irodájának egykori vezetője vehette át a Gizella-díjat, példamutató munkájáért. ma 10:51 Átadták a Gizella-díjakat Átadták a Gizella-díjakat Szombat este a hét megkoronázásaként a Gizella-díjak átadására is sor került. Idén Kellerné Egresi Zsuzsanna, Lugossy László, valamint a Zonta Club érdemelte ki az elismerést. tegnap 20:51 Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál Magyar Mozgókép Fesztivál Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál A Nemzeti Filmintézet támogatásával, és az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében visszatér városunkba június 12. és 15. között a Moz.Go, azaz a Magyar Mozgókép Fesztivál.   2024. május 10. 0:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.