Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
18°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
18°C

Újabb olimpiai szintek születhetnek a Duna Arénában, ahol Milák és Hosszú visszatér

2024. április 8. 11:20 // Forrás: MTI
Keddtől péntekig a Duna Arénában rendezik meg az úszók országos bajnokságát, ahol többen is az párizsi ötkarikás szintet szeretnék elérni, de a legnagyobb figyelem a visszatérő olimpiai bajnokokra, Milák Kristófra és Hosszú Katinkára irányul.

A Tokióban 200 méter pillangón aranyérmes Milák legutóbb éppen egy éve a kaposvári országos bajnokságon versenyezett, azóta szinte "eltűnt" a nyilvánosság elől, kihagyta a fukuokai és a dohai világbajnokságot is, formájáról szinte semmit nem lehet tudni. A világcsúcstartó klasszis hat számban nevezett az eseményre, gyorson és pillangón szerepel a neve a rajtlistán, 50, 100 és 200 méteren.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszút még régebben, a 2022-es római Európa-bajnokságon láthatta legutóbb a közönség. Most már édesanyaként ugrik medencébe, és korábban azt mondta, megcélozza pályafutása hatodik ötkarikás részvételét is. A 34 éves úszó 100 méter pillangón, valamint 200 és 400 méter vegyesen adta le nevezését.

Kapás Boglárka a dohai világbajnokságon mindössze öt századra volt attól, hogy 200 méter pillangón megússza az olimpiai szintet, most a Duna Aréna "híresen gyors" medencéjében lesz lehetősége erre. Férje, a 200 méter háton Tokióban ötödik Telegdy Ádámnak ugyan már megvan a szükséges ideje, de a hazai rangsorban csak harmadik a világbajnok Kós Hubert és Kovács Benedek mögött. Előbbi nem vesz részt az országos bajnokságon, utóbbi viszont visszatér a medencébe azt követően, hogy a dohai vb-ről az utolsó pillanatban lemaradt combsérülés miatt.

Sárkány Zalán immár amerikai egyetemi bajnokként vesz részt az eseményen. A veszprémi nyíltvízi klasszisokkal készülő úszónak 1500 méter gyorson van már szintje, formája alapján azonban akár 800-on is kiharcolhatja a párizsi részvételt.

Holló Balázs hosszú ideje "üldözi" 400 méter vegyesen az olimpiai szintet. Most újabb lehetőség számára a kvalifikációra, mint ahogyan Mihályvári-Farkas Viktóriának is, aki a hosszútávú medencés ob-n nyújtott teljesítményére - 10 000 méteren és 1500 méteren is nyert - alapozva lehet bizakodó.

A 17 órakor kezdődő döntőket a Duna World élőben közvetíti.

vehir.hu
további cikkek
Rasovszky csak nyíltvízi versenyben indul, Betlehem medencében is rajthoz áll Párizsban úszás Rasovszky csak nyíltvízi versenyben indul, Betlehem medencében is rajthoz áll Párizsban Rasovszky Kristóf csak a nyíltvízi versenyben indul a párizsi olimpián, míg Betlehem Dávid medencében - 1500-on - is rajthoz áll majd. 2024. május 12. 22:46 Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel úszás Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel Negyvenegy fős lesz a magyar csapat júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon: a medencés szakágban 15 férfi és 18 női versenyző, a nyílvízi viadalokat illetően négy-négy sportoló várja a kontinensviadalt. A keretben a Balaton ÚK Veszprém háro kiválósága, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Sárkány Zalán is ott van.  2024. április 18. 20:40 Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! úszás Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! Sárkány Zalán diadalmaskodott 800 méteren a Duna Arénában rendezett országos bajnokság pénteki záró napján két veszprémi klubtársa, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid előtt. 2024. április 12. 21:05 A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók úszás A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók Betlehem Dávid a keddi, 1500 méter gyorson aratott győzelme után szerdán 400 méteren is diadalmaskodott a Duna Arénában zajló országos bajnokság szerdai versenynapján. 2024. április 10. 21:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.