Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
24°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
24°C

Pannon Várszínház: írók története a színpadon; világpremier a Bestseller

2024. március 16. 21:20
Március 13-án tartották annak a Peter Quilter darabnak a sajtótájékoztatóját, amelynek előbemutatójára készül a Pannon Várszínház. A műnek kétféle verziója van, egy hatszereplős, valamint egy háromszereplős, utóbbit még soha senki nem játszotta. A Pannon Várszínház tehát világpremierre készül, az előbemutató március 23.

Két fiatal szerző érkezik egy isten háta mögötti házikóba, ahol a különc és titokzatos krimiíró, Maureen szállást és lehetőséget biztosít nekik, hogy nála fejezzék be a könyveiket. Ahogy Shelley, a romantikus ponyvaregények koronázatlan királynője és az éppen alkotói válságban szenvedő Alex elfoglalják szobáikat, a bestsellernek szánt könyveik lapjaira vetett történeteik megelevenednek a színpadon. Legyen szó izgalomról, feszültségről, szerelemről vagy párkapcsolati válságról, a Bestseller a fikció és a valóság közötti határvonalat keresi és arra is megpróbál rávilágítani, hogy a legjobb és legizgalmasabb történeteket talán mégis az élet írja.

A plakát szövegéből is kiderül, gazdag színészi játékot kíván az előadás, a sajtótájékoztatón Oravecz Edit, Kárpáti Barbara, valamint Szelle Dávid, a darab szereplői mind rávilágítottak ennek fontosságára, izgalmára. Arról, hogy a történet miként került a színház repertoárjába, Dávid úgy fogalmazott, hogy Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója ezúttal nem egy konkrét darab megrendezésére kérte fel, hanem szabadkezet adott a fiatal rendezőnek, hogy maga választhasson darabot.

Dávid hamar kutakodni kezdett, s tervei között elsősorban nem a komédia műfaja szerepelt, viszont amint rátalált a szóban forgó történetre, tudta, ezzel szeretne foglalkozni. Elmondása szerint nem az a tipikus komédia, ami e szó hallatán az embereknek az eszébe jut, hiszen végtelen széles érzelmi skálán mozog, többek között azért is, mert egy szereplőnek számos karaktert kell megjeleníteni.

Ami szintén különlegesség, hogy ezúttal a három színész, valamint Balázs Nikolett rendezőasszisztens, most nem dolgozott külön fodrászokkal, kellékesekkel, díszlettervezőkkel, hanem mindent a saját elképzeléseik szerint készítenek el. Kárpáti Barbara elmondta, ezzel egyébként még könnyebb belemerülni a történetbe. A helyszín egy antikvárium is lehetne, hiszen – ahogy ezt a sajtótájékoztatón láttuk – rengeteg könyv borítja majd a színpadot, különböző funkciókat ellátva.

Vándorfi László elmondta, ezúton is köszöni azt a sok-sok segítséget, felajánlást, amelynek során ilyen sok könyvet adományoztak a teátrumnak. Folytatta, büszke a csapatra, akik mintegy alkotóműhellyé avanzsálódtak az elmúlt időszakban. Az előbemutató március 23-án lesz, míg repertoárszerűen októberben kezdik játszani.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Álmodjunk nagyot! Álmodjunk nagyot! Ambiciózusnak lenni valójában jó. Persze hit, szorgalom, kitartás és alázat is kell ahhoz, hogy célt érjünk, és a támogatás sem utolsó, de ha ezek megvannak, csodás dolgokat lehet elérni. Bizonyította ezt a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek szombati balett gálája is. ma 15:32 Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Karády Anna írónő volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk, akiket a jelentkezés során kisorsoltunk, egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket, sőt, a végén dedikált is az írónő. ma 16:16 Fonott emlékeink Fonott emlékeink Egykor sapkák, hajhálók, tarisznyák, nadrágok, sőt akár függőágy is készült ezzel a technikával, mára azonban talán csak valami furcsa német szónak gondoljuk, ha meghalljuk: sprang. A Művészetek Háza legfrissebb kiállításának célja, hogy ezen változtasson. tegnap 14:41 A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett - a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered. 2024. május 18. 11:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.