Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
16°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
16°C

LMP: külföldi nagyvállalatok helyett az oktatást támogassuk!

2023. november 9. 17:46
Amelyik kormány nem fektet az oktatásba, nem hisz saját hazájában: kezdte meg sajtótájékoztatóját az LMP csütörtökön a veszprémi Kossuth utcán.

Kanász-Nagy Máté, az LMP országgyűlési képviselője szólalt fel először, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a külföldi nagyvállalatok helyett inkább a magyar oktatást kellene támogatni. Véleménye szerint a kormány bár sokat beszél nemzeti büszkeségről, mégis másodrangú országnak tekinti hazánkat.

Kanász-Nagy hozzátette, növelni kell az oktatásra fordított költségeket, amelynek hosszútávú célja lehet a társadalmi különbségek felszámolása. A képviselő intézkedéseket is megfogalmazott: új, zöld nemzeti alaptantervet alkottak, amelyben elsődleges lesz a készségek és a kompetenciák fejlesztése. Biztosítják a tanszabadságot, bízva a pedagógusokban, továbbá béremelést indítanak a pedagógusoknak és a nevelést-oktatást közvetlenül segítő munkatársaknak.

Gerstmár Ferenc polgármesterjelölt, az LMP veszprémi önkormányzati képviselője, a Zöldre át! felszólítással kezdte beszédét. A zöld Magyarország programja azt is tartalmazza, hogy visszaadják az iskolákat a településeknek. Véleménye szerint az önkormányzatok jó és gondos gazdái voltak az oktatási intézményeknek, a több mint tíz évvel ezelőtti államosítás viszont átrendezte a viszonyokat. Hiányzik az oktatásból a szabadság és a pénz – folytatta Gerstmár.

Az LMP azt is szorgalmazza, hogy az iskola közösségének legyen újra valós beleszólása az igazgató kiválasztásába, de fontos a szülők, a diákok véleménye is.

Szabó Eszter
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.