Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
24°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
24°C

Átadták a megújult Népmesék játszóteret a Veszprémvölgyben

2022. április 26. 12:01
A város számos pontján újultak meg játszóterek, köztük a legnagyobb fejlesztés az A part alatt - népmesék játszóteréhez köthető.

A közterületek megújítása, a család-barát környezet kialakítása: ezt tűzte ki célul a város, ahogy Porga Gyula polgármester fogalmazott hétfő délután, a Népmesék játszótér átadásán. Az egyik fő üzenet, hogy a nagy fejlesztések mellett kisebbnek tűnő, de fontos beruházások is megvalósuljanak, gondolva ezzel a városlakókra, a családokra, a kisgyermekekre. Az EKF programból megvalósult fejlesztés további hat helyszínen megtörtént, így a Barátság parkban, a Deák Iskola előtti téren, Gyulafirátóton, a Haszkovó utca 31-nél, a Kálvin János parkban, és a Stromfeld utca 3. alatt.

Markovits Alíz, az EKF vezérigazgatója kulcsfontosságúnak tartja az efféle fejlesztések szükségességét, így a veszprémvölgyi játszóteret, ahol egy kimondottan család-barát tér várja a lakókat.

Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója köszönetét fejezte ki a megbízásért, és örömét, amiért a fejlesztés már aktuálissá vált, hiszen ez is jelzi, hogy az emberek használják a játszóteret, hogy fontos számukra a park, a kint lét. A meglévő padokat felújították, ahogy az ülőszigeteket is, a csúszdákat kicserélték, új játékelemek is bejöttek, valamint esésvédő gumiburkolatot is leraktak.

A beruházás költsége - a Népmesék játszótér - 65 millió forint volt, míg a város más pontjain megújult játszóterek összesen 100 millió forintba kerültek. További fejlesztésekről is szó esett, így az év második felében elkészülő 800 méteres futópálya kialakításáról. 

Szabó Eszter
Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.