Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 3. Klotild
Veszprém
17°C
2024. június 3. Klotild
Veszprém
17°C

Helyi szinten kell lépni a klímaváltozás ellen

2019. december 10. 11:05
A Városstratégiai és Városmarketing Bizottság elsődleges feladatává tenné meg a klímaváltozás elleni küzdelmet az MSZP-LMP-P frakció.

A frakció önkormányzati képviselői kedden sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a csütörtöki Közgyűlésen a Városstratégiai és Városmarketing Bizottság feladatköreinek módosítását kezdeményezik, hogy azok között első helyen szerepeljen a “nemkívánatos globális folyamatok elleni védekezés”, továbbá a bizottság a klímaváltozás szempontjából releváns tervezett önkormányzati döntéseket is véleményezné az előkészítési fázisban, illetve kezdeményezőleg lépne fel ezen célok elérése érdekében. 

Gerstmár Ferenc szerint bár a globális piaci szereplők nem tettek valós lépéseket a klímakatasztrófa elkerülésére, akik időben felismerik a veszélyt, hatékonyabban tudnak védekezni ellene, ezért is van szükség helyi szintű lépésekre. 

Benczik Gabriella szerint a kormány igyekszik elrejteni a klímaváltozással kapcsolatos konzultációkat, ezért a Párbeszéd saját konzultációt indít, aminek adatait a kormány és az Európai Bizottság részére is eljuttatják majd.

Hartmann Ferenc frakcióvezető szerint Veszprémben két területen kell elsősorban lépni: a tömegközlekedést környezetbarát és finanszírozható alternatívájává kell tenni az autózásnak, valamint forrást kell találni az épületek energetikai, fűtési és hűtési rendszereinek korszerűsítésére.
 

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Közösségek épülnek Közösségek épülnek Aktív hétvégét tudhatnak maguk mögött több veszprémi városrészben: Szabadságpusztán szombaton, a Füredidombon vasárnap rendeztek közösségi összejövetelt. tegnap 19:57 Amiről az időjárás mesél - Tündék nyitották a meteorológiai nyarat Amiről az időjárás mesél - Tündék nyitották a meteorológiai nyarat Június 1-én a légiesen bájos nevű hölgyek, a Tündék nyitották a meteorológiai nyarat, a gabonatermés és az aratásra való felkészülés hónapját. „Júniusi derült ég – bőség, júniusi sár – szükség.” – olvashatjuk a régi kalendáriumban, amely így figyelmeztette rímbe szedett tanácsaival Szent Iván havában a gazdaembert: „Tisztán tartsd a fákat, vigyázz a gyümölcsösre, hogy a javát hernyó – madár el ne költse. Karózva, indát tördösve, gyomlálva, készítsd a szőlőt másodkapálásra.” tegnap 14:01 Orbán Viktor: foglaljuk el Brüsszelt! Orbán Viktor: foglaljuk el Brüsszelt! A Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltjeit javasolta Brüsszelbe küldeni a miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton Budapesten, a Margitszigeten. 2024. június 1. 16:24 Az alsóörsi strandon is kedvezményt ér a Veszprém-kártya Az alsóörsi strandon is kedvezményt ér a Veszprém-kártya Az alsóörsi strand is csatlakozott azon szolgáltatók köréhez, akik kedvezményt biztosítanak a Veszprém-kártya tulajdonosoknak. 2024. június 1. 11:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.